A început Festivalul de Film de la Veneţia. George Clooney a deschis evenimentul, cu un thriller politic

George Clooney a deschis, miercuri, cea de-a 68-a ediţie a Mostrei veneţiene, prezentându-se pe covorul roşu în faţa a sute de admiratori entuziaşti, înaintea proiecţiei celui mai recent film al său - "The Ides of March", un thriller politic.

373 afișări
Imaginea articolului A început Festivalul de Film de la Veneţia. George Clooney a deschis evenimentul, cu un thriller politic

George Clooney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul şi realizatorul american, îmbrăcat în smoking cu papion, a fost întâmpinat cu strigăte de bucurie de fanii săi prezenţi la Festivalul de la Veneţia. El a venit alături de actorii Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei şi Jeffrey Wright, care apar alături de el în "The Ides of March", peliculă pe care a şi regizat-o.

După ce s-a prefăcut că vrea să-l stranguleze pe cel care conducea ambarcaţiunea cu motor cu care George Clooney a ajuns la festival, actorul a semnat autografe şi a dat mâna cu unii dintre fanii săi.

Tot miercuri, în timpul zilei, Clooney, care l-a susţinut pe Barack Obama la preşedinţia SUA şi care militează pentru numeroase cauze, printre care cea a Sudanului de Sud, a declarat la Festivalul de la Veneţia că nu are intenţia de a se lansa în politică.

"E un tip la Casa Albă care este mult mai frumos şi care are mai multă compasiune decât oricine. Eu îl cunosc. De ce să aplice altcineva la o asemenea funcţie?", a spus Clooney. "Am un serviciu foarte drăguţ şi pot să îmi petrec viaţa alături de oameni minunaţi", a adăugat el cu umor, admiţând totuşi că actuala guvernare americană trece printr-un "moment dificil". În ciuda acestui lucru, actorul s-a declarat "optimist".

Pelicula "The Ides of March", care a fost foarte aplaudată la proiecţia pentru presă, nu este nici un film despre politică, nici o intrigă poliţistă într-un context politic. Este mai degrabă o poveste despre nişte oameni care ajung la putere şi sunt distruşi aproape simultan de această putere, din cauza a ceea ce sunt ei, a forţei, credinţelor, demonilor şi slăbiciunilor lor.

Clooney este unul dintre protagonişti - guvernatorul democrat Mike Morris, care candidează la alegerile prezidenţiale.

"Publicul va şti cine este Brutus, Cassius sau Cezar", a declarat Clooney, explicând titlul "The Ides of March" (Idele lui Martie n.r.), ce face referire la data din calendarul roman când a fost asasinat Iulius Cezar.

Potrivit regizorului, filmul vorbeşte despre "compromisurile din politică". Pelicula, ce îl are în centru pe tânărul consilier de campanie al lui Morris, interpretat de Ryan Gosling, aminteşte de scandaluri din trecut, unele recente.

Filmul porneşte de la o piesă de teatru - "Farragut North" (2004), de Beau Willimon, un tânăr actor care a lucrat în echipa lui Howard Dean în timpul alegerilor prezidenţiale primare din Iowa.

George Clooney ar fi dorit să realizeze filmul în 2008, dar entuziasmul care a însoţit alegerea lui Barack Obama la preşedinţia SUA, l-a făcut să amâne proiectul, considerând că "nu era momentul pentru un film atât de cinic".

Pe lângă Clooney, mai sunt aşteptate la Lido, staţiune balneară în laguna Veneţiei, unde se desfăşoară Mostra, numeroase vedete, printre care Madonna, care îşi va prezenta noul film, "W.E.", joi, Al Pacino, Monica Bellucci şi Vincent Cassel, Keira Knightley, Viggo Mortensen, Colin Firth, John Hurt, Willem Dafoe.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura în perioada 31 august - 10 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici