A încercat Sorin Ovidiu Vîntu să-l scoată pe Sebastian Ghiţă din sediul Realitatea?

Site-uri de media au anunţat că Sorin Ovidiu Vîntu a încercat duminică să îl scoată din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghiţă, în scandal fiind implicaţi mai mulţi bodyguarzi, Poliţia confirmând pentru MEDIAFAX că a existat un apel, însă Sorin Freciu a infirmat existenţa conflictului.

159 afișări
Imaginea articolului A încercat Sorin Ovidiu Vîntu să-l scoată pe Sebastian Ghiţă din sediul Realitatea?

A încercat Sorin Ovidiu Vîntu să-l scoată pe Sebastian Ghiţă din sediul Realitatea? (Imagine: Liviu Adscalitei/Mediafax Foto)

Pe blogul reportervirtual.ro a apărut informaţia potrivit căreia, duminică în jurul prânzului, s-a declanşat un scandal la sediul Realitatea TV, unde Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului, şi-a trimis un nou reprezentant, care ar fi venit însoţit de 40 de oameni de la firme de pază şi ar fi vrut să-l scoată din sediu pe Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media.

Motivul ar fi fost acela că Ghiţă ar fi închiriat sediul pe firma sa, Asesosft. Pe de altă parte, Ghiţă ar fi chemat şi el câteva firme de bodyguarzi care ar fi blocat accesul oamenilor lui Sorin Ovidiu Vântu, mai scrie blogul citat.

Şi ImpactNews a scris că Sorin Ovidiu Vîntu, însoţit de o echipă de bodyguarzi, ar fi încearcat să-l scoată din sediul Realităţii pe managerul Sebastian Ghiţă. De cealaltă parte, şi Ghiţă ar fi chemat oamenii de pază, dar şi Poliţia. Ca înlocuitor al lui Sebastian Ghiţă este vehiculat numele lui Elan Schwartzenberg, potrivit ImpactNews.

ImpactNews a mai scris că scandalul a fost declanşat de Dragoş Nedelcu, membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, trimis de Vîntu să preia controlul asupra staţiei.

Întrucât niciuna dintre părţi nu ar fi cedat, iar lucrurile ar fi degenerat, Nedelcu l-ar fi chemat pe Vântu, mai spune site-ul citat. Patronul trustului ar fi supărat că Sebastian Ghiţă le-a interzis angajaţilor Realitatea să-i mai răspundă la telefon, ameninţându-i cu concedierea. De cealaltă parte, angajaţii televiziunii sunt de partea lui Ghiţă, pentru că acesta a rezolvat problemele financiare ale Realitatea Media, după o perioadă de diminuări şi întârzieri salariale, mai scrie ImpactNews.

Pe de altă parte, purtatorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX, că o persoană din sediul Realitatea TV a sunat la 112, în jurul orei 20.30, pentru a anunţa un conflict între bodyguarzi.

Un echipaj de la Secţia 2 Poliţie a mers la sediul Realitatea TV, din Piaţa Presei Libere, şi a constatat că este vorba despre o problemă internă şi că nu s-au produs violenţe la faţa locului, astfel că nu a fost necesar să intervină. Echipajul a rămas în zonă aproximativ o oră, pentru a asigura măsuri preventive, a mai spus Diana Sarca.

Contactat de MEDIAFAX, Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu, a declarat că în cadrul trustului Realitatea a avut loc duminică o şedinţă, în care "nişte probleme de business au fost clarificate", precizând însă că nu a fost modificată structura de conducere a grupului.

Sorin Freciu a infirmat informaţiile apărute pe site-uri, potrivit cărora la Realitatea s-ar fi declanşat un scandal în care ar fi fost implicaţi bodyguarzi şi mascaţi. "Sunt doar zvonuri", a spus Freciu.

El a mai spus că scopul şedinţei nu a fost schimbarea conducerii trustului. "Nu s-au schimbat administratorii, nu au fost reziliate contracte", a spus Sorin Freciu, precizând că în general schimbarea administratorilor "este un proces" care durează.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, care în octombrie 2010 a preluat managementul Realitatea Media, şi omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care patronează trustul Realitatea, nu au putut fi contactaţi până la momentul difuzării acestei ştiri.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în 16 februarie, la Tribunalul Bucureşti, că va începe vânătoarea împotriva preşedintelui, pentru că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu.

"Vreau să vă anunţ încă o dată că acest proces nu are legătură cu justiţia. Este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul lui Traian Băsescu. Domnia sa a pornit o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive ale statului. Vreau să vă comunic că începând de azi şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină", a declarat Vîntu la ieşirea din sala de judecată.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a apărut săptămâna trecută la Realitatea TV, într-un interviu, după aproape un an şi jumătate de la ultima sa apariţie la televiziunea patronată de Sorin Ovidiu Vîntu. În ultimul an, în repetate rânduri, Traian Băsescu a criticat dur televiziunile mogulilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici