Ada Solomon, despre gala Gopo: A fost o competiţie strânsă, un an cu multe filme şi cu mult talent

Ada Solomon, producătoarea peliculei "Poziţia copilului", care a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la gala Gopo 2014, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că anul acesta a fost o competiţie strânsă, "un an cu multe filme şi cu mult talent", catalogând premiul drept o "împlinire".

161 afișări
Imaginea articolului Ada Solomon, despre gala Gopo: A fost o competiţie strânsă, un an cu multe filme şi cu mult talent

Ada Solomon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"E plăcut, e plăcută sărbătoarea în sine şi e plăcut să preţuieşti filmul şi să te întâlneşti cu colegii şi să aplauzi colegi, să fii aplaudat de colegi. E reconfortant şi mai ales pentru că filmul este o meserie de făcut împreună şi atunci orice ocazie de a fi împreună este benefică", a declarat Ada Solomon.

Ea a precizat că are regretele sale, afirmând că nu mai există "timp ca filmele româneşti să stea pe ecran" şi "nu mai există ecrane care să arate" peliculele semnate de regizori români.

"Cred că a fost o competiţie strânsă şi a fost un an cu multe filme, cu mult talent. Dacă ne uităm la nominalizări - şi nominalizările nu au putut cuprinde toate performanţele din anul acesta -, e impresionat. E păcat doar că, într-adevăr, nu reuşim să vedem cât am vrea filmele româneşti pe ecrane. Că nu sunt ecrane care să le arate, că nu mai este timp ca filmele româneşti să stea pe ecran cât am vrea să stea pe ecran şi că, în general, în afară de noi, cineaştii, şi de oamenii care lucrează în breaslă, nu prea îi pasă nimănui altcuiva de ce se întâmplă cu cinematografia românească. Asta e partea de regret, dar nici noi nu cred că ne vom lăsa, chiar aşa cu una cu două", a completat aceasta.

Producătoarea a afirmat că recunoaşterea din partea colegilor este "un fel de împlinire", fiind o recompensă la fel de mare ca şi premiul publicului. "Înseamnă că ţi-ai făcut treaba. Îmi e greu să mă pun în balanţă. Nu cred că există ierarhii în artă de niciun fel, e un pic forţat şi ce cred că este important în continuare e să rămâi cu picioarele pe pământ şi să o iei de la capăt ca şi cum ai fi la început de tot, la fel cum cred că este important să ştii să pierzi şi să continui iarăşi ca şi cum ai fi câştigat", a mai spus Ada Solomon.

"Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la cea de-a opta ediţie a galei Gopo, care a fost organizată luni seară, la Opera Naţională Bucureşti. Acesta a fost cel de-al nouălea premiu primit la ediţia 2014 a premiilor Gopo de filmul lui Călin Peter Netzer.

Totodată, Călin Peter Netzer a primit premiul Gopo pentru cel mai bun regizor, în timp ce pelicula lui şi-a adjudecat şi distincţiile pentru: cel mai bun scenariu (Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer), cea mai bună actriţă în rol principal (Luminiţa Gheorghiu), cea mai bună actriţă în rol secundar (Ilinca Goia), cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov), cel mai bun sunet (Cristian Tarnovetchi, Dana Lucreţia Bunescu, Cristinel Şirli), cel mai bun montaj (Dana Lucreţia Bunescu), dar şi premiul publicului - pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la public în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici