Alexandru-Vlad Ciurea vorbeşte despre neuroanatomia din picturile lui Michelangelo, duminică, la TNB

Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea va susţine, duminică, de la ora 11.00, prelegerea cu tema "Neuroanatomia ascunsă în picturile lui Michelangelo. Capela Sixtină", în programul "Conferinţele Teatrului Naţional".

219 afișări
Imaginea articolului Alexandru-Vlad Ciurea vorbeşte despre neuroanatomia din picturile lui Michelangelo, duminică, la TNB

Alexandru-Vlad Ciurea vorbeşte despre neuroanatomia din picturile lui Michelangelo, duminică, la TNB

Conferinţa va începe la ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea a admirat altfel decât majoritatea privitorilor Capela Sixtină de la Vatican. A studiat pictura şi l-a înţeles altfel pe artistul Renaşterii italiene. Medicul a văzut în lucrările lui Michelangelo Buonarotti cunoştinţele acestuia despre corpul uman. Iar ceea ce a văzut şi a înţeles profesorul vor afla şi spectatorii conferinţei pe care o va susţine duminică - "Neuroanatomia ascunsă în picturile lui Michelangelo. Capela Sixtină".

Profesorul universitar Alexandru-Vlad Ciurea este cunoscut publicului pentru activitatea sa ca neurochirurg. A operat peste 23.000 de pacienţi, este vicepreşedinte al Asociaţiei Mondiale a Neurochirurgilor şi a scris până în prezent 35 de cărţi. A condus Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti (a fost, de altfel, elev al profesorului Arseni) şi a creat Centrul de excelenţă în neurochirurgie din cadrul spitalului. Generaţii întregi de studenţi medicinişti şi doctoranzi au trecut şi trec prin mâna profesorului Alexandru-Vlad Ciurea. În prezent, profesorul este directorul clinic al Spitalului Sanador.

Un program ambiţios, lansat încă din 2006 de direcţia Teatrului Naţional din Bucureşti, "Conferinţele TNB" - urmate de discuţii cu publicul - au fost susţinute de personalităţi ale culturii române, pe teme diverse, şi se bucură de un succes constant în rândul spectatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici