Anca Puiu, producător "Morgen": Propunerea peliculei la Oscar este un vot dat unui film de debut

Anca Puiu, producătoarea filmului "Morgen" - propunerea României la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" la premiile Oscar din 2012 - a declarat pentru MEDIAFAX că o bucură foarte mult această alegere, pentru că este un vot dat unui film de debut.

303 afișări
Imaginea articolului Anca Puiu, producător "Morgen": Propunerea peliculei la Oscar este un vot dat unui film de debut

Anca Puiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"«Morgen» este un film de debut care a ieşit foarte bine. A fost gândit mult timp. S-a văzut că Marian (Crişan, regizorul filmului, n.r.) a ajuns undeva cu scurtmetrajele lui", a spus Anca Puiu.

"M-am bucurat foarte mult când am auzit", a spus Anca Puiu, referindu-se la faptul că lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan - "Morgen" - este propunerea României la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" la premiile Oscar ce vor fi acordate în 2012.

"Chiar vorbeam cu Marian (Crişan - n.r.) că, întrucât au fost foarte multe filme anul acesta, «Morgen» a fost tratat oarecum nedrept", a spus Anca Puiu. Ea a precizat că desemnarea filmului "Morgen", o producţie a casei de film Mandragora, să fie propunerea României la Oscar înseamnă "un vot" dat unui film de debut.

"Filmul lui Marian Crişan, în toată plaja asta, este un film foarte serios, pentru că Marian nu a pornit la lucru fără să ştie ce vrea să facă", a mai spus Anca Puiu.

În ceea ce priveşte proiecţia "Morgen" în Statele Unite, Anca Puiu a spus că distribuitorul internaţional al filmului este Les films du losange şi că, probabil, de acum "lucrurile vor merge pe repede-înainte", pentru a pregăti o eventuală premieră americană.

Lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan - "Morgen" - este propunerea României la premiile Oscar ce vor fi acordate în 2012, la categoria "cel mai bun film străin", au anunţat joi reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici