Angela Gheorghiu: Viaţa mea reală continuă pe scenă - FOTO

Revenirea plină de pasiune şi energie a Angelei Gheorghiu în opera "Traviata" pe scena Metropolitan Opera din New York, a cărei premieră din noua stagiune a avut loc luni seară, a fost răsplătită de public cu aplauze îndelungi şi ovaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York.

414 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu: Viaţa mea reală continuă pe scenă - FOTO

Angela Gheorghiu: Viaţa mea reală continuă pe scenă (Imagine: Brent Ness, Metropolitan Opera)

"Este una din operele cele mai dificile, rolul Violetei este unul de încercare, cu care mă identific cel mai bine", a declarat Angela Gheorghiu, după spectacol. "Cine m-a văzut în «Traviata» iubeşte şi suferă cu mine şi moare un pic cu mine, la final", a adăugat aceasta.

Soprana română are programat un număr de şapte spectacole în stagiunea de primăvara de la Metropolitan Opera, alături de tenorul american de origine italiană James Valenti, în rolul lui Alfredo, pentru care curtezana Violeta descoperă dragostea adevărată, care îi este, până la urmă, fatală.

Este pentru a doua oară când Angela Gheorghiu încânta publicul american cu "Traviata", opera lui Giuseppe Verdi, la Metropolitan, spectacol având producţia şi decorurile semnate de Franco Zeffirelli şi ca dirijor pe Leonard Slatkin.

Angela recunoaşte, de altfel, că acesta este rolul care a consacrat-o pe scena mondială, după celebrul spectacol de la Covent Garden, în 1994, pentru care a rămas profund ataşată de scena londoneză. "La Metropolitan sunt răsfăţată, dar scena mea de suflet a rămas Covent Garden", a spus aceasta.

Relaţia cu Metropolitan rămâne însă una specială, în primul rând datorită relaţiei admirabile cu directorul acestei Opere, Peter Gelb. "Mă bucur că am reuşit să-mi impun dorinţa de a-l avea partener pe acest tânăr tenor, James Valenti, pe care l-am auzit cântând o dată şi l-am sugerat conducerii Operei. Cred că a fost o alegere bună, judecând după reacţia publicului", a spus Gheorghiu.

Valenti, la rândul său, nu are decât cuvinte de recunoştinţă şi admiraţie pentru diva română. "Acesta este debutul meu la Met, sunt mândru şi bucuros că premiera a ieşit bine şi îi sunt recunoscător Angelei. Este o persoană minunată, frumoasă şi mărinimoasă, care dă totul pe scenă", a spus, la final, Valenti, înconjurat de familie şi având-o alături pe logodnica sa. "Nici nu ne vine să credem, este atât de ireal şi neaşteptat totul", a adăugat tatăl tenorului.

Având o durată de mai bine de trei ore, spectacolul de la Metropolitan este suprasolicitant pentru orice artist, cu atât mai mult pentru personajul principal. Şi cu toate acestea, la finalul spectacolului, Angela pare neobosită. Primeşte cunoştinţe în backstage, admiratori, face fotografii, semnează autografe la ieşire, chiar şi în parcarea Operei, până la ultimul admirator, târziu după miezul nopţii.

"Pentru mine, scena continuă în viaţa reală, iar viaţa mea reală continuă pe scenă", spune Angela Gheorghiu. "Pentru ca să pot să mă exprim artistic, eu am nevoie de atenţia oamenilor. Publicul nu poate fi păcălit, când eşti pe scenă trebuie să trăieşti personajul, iar pentru o asemenea trăire este nevoie de un suport în lumea reală".

Angela Gheorghiu a sugerat că a trecut peste despărţirea de fostul soţ, tenorul Roberto Alagna: "Vorbim la telefon, dar nu l-am mai văzut de anul trecut". Totodată, ea sugerează că în prezent trăieşte o nouă dragoste, pe care nu doreşte să o facă publică. "Când voi considera eu, voi face publică această relaţie", a spus aceasta. "Parfumul dragostei nu se uită niciodată şi îl regăsim mereu", adaugă ea.

Persoanele cele mai apropiate, chiar şi la New York, sunt români: familie, prieteni şi colaboratori. "De Paşti, vom merge aici la o biserică românească, să sărbătorim", spune ea, "iar în România merg de fiecare dată când se iveşte ocazia", a spus ea.

Deocamdată, luna aprilie o va petrece la New York, pe durata celor şase reprezentaţii care vor urma, după care va urma un disc la Londra, la casa de discuri EMI, urmat de mai multe reprezentaţii pe scene din Europa şi Asia. La New York urmează să revină în primăvara lui 2011, pentru opera "Romeo şi Julieta".

Spectacolul de luni seară a fost transmis live la radio în Statele Unite ale Americii, alte două reprezentaţii urmând să fie, de asemenea, transmise în direct, pe 7 şi 17 aprilie. Spectacolul de pe 17 aprilie, care va fi la matineu, va fi transmis în direct şi pe plan internaţional.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.

În octombrie 2009, Gheorghiu a anunţat că a început procedurile pentru divorţ, cu câteva luni înainte, pentru că, "deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei ei, nu a reuşit". Ea a precizat atunci că în ultimii doi ani a trăit separată de soţul său, tenorul Roberto Alagna.

(Corespondenţă din SUA de la Ilie Fugaru; ilie.fugaru@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici