"Animat Planet Show", scoasă din grila Antenei 1

Antena 1 a renunţat la emisiunea de satiră politică "Animat Planet Show", motivul scoaterii acesteia din grila televiziunii fiind criza financiară, după cum au declarat pentru MEDIAFAX producătorii emisiunii, Media Factory şi Toni Grecu.

1851 afișări
Imaginea articolului "Animat Planet Show", scoasă din grila Antenei 1

"Animat Planet Show", scoasă din grila Antenei 1 (Imagine: antena1.ro)

Reprezentanţii Media Factory au fost informaţi oficial în această săptămână că emisiunea "Animat Planet Show" a fost scoasă din grila postului Antena 1. Motivul ieşirii din grila Antenei 1 a programului, lansat în toamna anului 2005, este criza economică, după cum au declarat pentru MEDIAFAX producătorii emisiunii.

"Am fost înştiinţaţi în scris. Din câte am înţeles este o decizie pe care au luat-o definitiv", a declarat pentru MEDIAFAX Monica Şenchiu, director executiv Media Factory.

Ea a precizat că formatul "Animat Planet Show" a fost unul "de succes", nu numai din punctul de vedere al imaginii create, ci şi financiar. "Nimeni nu poate să lucreze în pierdere", a mai spus Monica Şenchiu. La realizarea emisiunii satirice de desene animate "Animat Planet Show" lucrau circa 20 de persoane.

În condiţiile în care publicitatea TV a scăzut, Monica Şenchiu se aşteaptă ca şi casele de producţie să fie afectate de criza economică. "Noi nu suntem o casă de producţie mare ca să trăim o tragedie, dacă ne ies din grile anumite formate. Suntem o casă de producţie care lucrează mai mult pe nişă", a explicat Monica Şenchiu.

Reprezentanţii Antena 1 au confirmat pentru MEDIAFAX scoaterea din grilă a emisiunii "Animat Planet Show". "Da, iese din grilă şi pregătim o nouă producţie pentru acel interval (duminică seara, n.r.), despre care vom da detalii la momentul apropiat lansării", au precizat reprezentanţii Antena 1.

Deşi renunţă la "Animat Planet Show", Antena 1 va continua să difuzeze emisiunea "Divertis Mall", după cum a declarat pentru MEDIAFAX Toni Grecu, care la sfârşitul lui septembrie 2008 a decis să părăsească temporar grupul Divertis, cedându-le colegilor dreptul de utilizare al numelui Divertis. Astfel, filmările la emisiunea "Divertis Mall", difuzată de Antena 1, au început fără liderul grupului.

În prezent, Toni Grecu spune că negociază pentru "Divertis Mall". "Rămâne să văd ce urmează să fac", a precizat Toni Grecu.

Decizia postului Antena 1 de a renunţa la emisiunea "Animat Planet Show" vine după ce difuzarea serialului de satiră politică a fost suspendată şi în octombrie - noiembrie 2008, pentru o perioadă de şase săptămâni, din cauza campaniei electorale. "Antena 1 a întrerupt difuzarea «Animat Planet» din raţiuni de campanie electorală şi a hotărât că singurul show de satiră politică din grilă să fie «Divertis Mall»", au declarat, la momentul respectiv, printr-un comunicat remis MEDIAFAX, reprezentanţii Antena 1.

Serialul satiric "Animat Planet Show" a fost difuzat neîntrerupt pe postul Antena 1 începând cu toamna lui 2005, ultima ediţie a emisiunii fiind transmisă pe 31 decembrie 2008.

Divertis a fost înfiinţat în 1981, la Iaşi, de către Toni Grecu, Florin Constantin şi Doru Antonesi. În 1986, în grup au intrat Ioan Gyuri Pascu, Cătălin Mireuţă şi Ioan T. Morar. Între 1997 şi 2000, au apărut mai multe casete video şi audio ale Divertis, grupul înregistrând succes cu programele TV "Divertis Martishow", "Divertis Vot Show" etc. În 2003, Divertis a început colaborarea cu Antena 1, unde grupul a realizat "Divertis Park", "Piaţa Divertis", "Divertis Mall" şi "Animat Planet Show".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici