Aproape 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile pentru Festivalul "George Enescu"

Aproximativ 10.000 de bilete individuale pentru Festivalul "George Enescu", din cele 40.000 puse în vânzare luni, mai erau disponibile vineri după-amiază, în condiţiile în care, în doar două ore de la scoaterea acestora pe piaţă, a fost vândut un număr de 20.000 de tichete, informează organizatorii.

208 afișări
Imaginea articolului Aproape 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile pentru Festivalul "George Enescu"

Aproape 10.000 de bilete individuale mai sunt disponibile pentru Festivalul "George Enescu" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Numărul total de locuri pentru ediţia Festivalului "George Enescu" din acest an, care se desfăşoară în perioada 1 - 28 septembrie, este de aproximativ 100.000, incluzând atât bilete individuale, cât şi abonamente. De asemenea, organizatorii informează că, în ianuarie, au fost vândute locurile alocate abonamentelor.

Astfel, bilete individuale mai sunt disponibile pentru următoarele evenimente: concertele din 5 şi 6 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului, în seria "Mari Orchestre ale Lumii"; "Requiem" de Giuseppe Verdi, concert dirijat de Antonio Pappano, pe 12 septembrie, la Sala Palatului, în seria "Mari Orchestre ale Lumii"; Tetralogia "Inelul Nibelungilor", de Richard Wagner, din seria concertelor Wagner din 15, 16, 19 şi 22 septembrie; concertul Orchestrei Române de Tineret, sub bagheta unuia dintre cei mai bine cotaţi dirijori din lume, Lawrence Foster, care va avea loc în 8 septembrie, de la ora 19.30, de la Sala Palatului, în seria "Mari Orchestre ale Lumii".

Printre artiştii şi evenimentele de neratat din ediţia 2013 a Festivalului "George Enescu", pentru care încă mai pot fi achiziţionate bilete, se numără şi concertele susţinute de orchestre precum London Philarmonic Orchestra, Royal Stockholm Philarmonic Orchestra şi Royal Philharmonic Orchestra.

De asemenea, mai pot fi găsite bilete şi pentru spectacolele de operă şi de balet.

Pentru situaţia actualizată a biletelor, organizatorii Festivalului "George Enescu" recomandă consultarea site-ului festivalului a site-ului www.eventim.ro, unde informaţiile sunt disponibile în dreptul fiecărui concert din program.

Ediţia din 2013 a Festivalului "George Enescu", desfăşurată în perioada 1 - 28 septembrie, are în program peste 150 de evenimente, care se vor desfăşura atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară - Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Astfel, pe scena festivalului vor urca în acest an unele dintre cele mai importante personalităţi ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin.

De asemenea, actorul Marcel Iureş va debuta ca narator alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu", în cantata "Gurre-Lieder", o producţie muzicală fără precedent în cadrul ediţiei 2013.

Se vor afla pentru prima oară în România, cu ocazia acestei ediţii a festivalului, formaţii şi artişti precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin - care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru întâia dată la Bucureşti, în ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, Harmonius Chamber Orchestra - Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.

Ediţia din 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoşi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten - comemoraţi în acest an -, Arnold Schoenberg, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven. Creaţiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucureşti în interpretarea unică a unor artişti şi orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic şi Academy Saint Martin in the Fields.

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul "The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer", pe care îl va prezenta la Bucureşti.

Totodată, revin pe scena festivalului orchestre faimoase care au mai fost la ediţia precedentă, precum Royal Concertgebouw Amsterdam şi Staatskapelle Berlin şi Academia Santa Cecilia di Roma.

Pe 14 februarie, Guvernul a anunţat printr-un comunicat că ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional "George Enescu", eveniment care se desfăşura în cadrul Festivalului "George Enescu", a fost decalată pentru aceeaşi perioadă a anului 2014, din motive financiare, competiţia şi festivalul urmând să aibă loc alternativ, o dată la doi ani.

Festivalul "George Enescu" a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

Festivalul "George Enescu" este organizat de Artexim, o instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, în colaborare cu Fundaţia Art Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici