Artmark: Operele lui Bălaşa, rată de adjudecare de 100%. Sculptura "Echilibru", retrasă de la vânzare

Licitaţia "Albastru de Sabin Bălaşa", organizată de Artmark şi care a inclus 12 tablouri, a avut o rată de adjudecare de 100%, în timp ce singura sculptură a artistului, "Echilibru", aparţinând omului de afaceri Irinel Columbeanu, a fost retrasă de la vânzare înainte de eveniment.

348 afișări
Imaginea articolului Artmark: Operele lui Bălaşa, rată de adjudecare de 100%. Sculptura "Echilibru", retrasă de la vânzare

Irinel Columbeanu (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

La mai puţin de un an de la recordul de adjudecare de 100% stabilit într-un eveniment similar dedicat artistei Margareta Sterian, licitaţia "Albastru de Sabin Bălaşa", care a avut loc marţi seară, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, a reuşit acelaşi rezultat remarcabil, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Licitaţia dedicată lui Sabin Bălaşa a generat, împreună cu Licitaţia de Avangardă şi Contemporană, unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii doi ani, cu încasări totale de 300.000 de euro.

În fapt, această rată de adjudecare de 100% pentru operele artistului Sabin Bălaşa nu vine ca o surpriză, ci ca o reconfirmare a imensului succes de public de care pictorul s-a bucurat toată cariera sa, a preferinţelor multora dintre colecţionarii români şi a lichidităţii lui Bălaşa într-o piaţă de artă aflată în curs de accelerată şi diversă afirmare internaţională, potrivit Artmark.

Dintre cele 12 opere de Sabin Bălaşa cele mai disputate au fost "Fete selenare", adjudecată cu 8.500 euro, "Nocturnă", adjudecată pentru suma de 14.000 de euro, şi "Icar", cumpărată cu 10.000 de euro.

Cele 12 opere de Bălaşa scoase la licitaţie la Artmark au generat vânzări totale de 65.630 de euro.

Pe de altă parte, sculptura "Echilibru", de Sabin Bălaşa, scoasă la licitaţie de omul de afaceri Irinel Columbeanu, a fost retrasă de la vânzare înainte de evenimentul de marţi seară, după cum a declarat pentru MEDIAFAX Valeriu Sângeorzan, directorul Departamentului de Dezvoltare, PR şi Comunicare al Artmark. Sculptura fusese estimată la 150.000 de euro.

În ceea ce priveşte recordurile de autor ale Licitaţiei de Avangardă şi Contemporană, este de remarcat Ion Grigorescu, un autentic al disidenţei româneşti şi unul dintre cei mai respectaţi artişti contemporani, cu opera "Biserică", ce a fost adjudecată cu 13.000 de euro.

Rezultate importante pentru portofoliul unor artişti consacraţi au fost obţinute şi de Ion Ţuculescu, cu tabloul "Ochii demiurgului", adjudecat pentru 47.500 de euro, Alexandru Ciucurencu, cu operele "Peisaj cu căpiţe", cumpărată cu 13.000 de euro, şi "Natură statică cu garoafe", adjudecată cu 12.000 de euro, dar şi de Corneliu Baba, cu un "Rege nebun", lucrare de mici dimensiuni, adjudecată cu 13.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici