Associated Press a concediat mai multe zeci de jurnalişti

Agenţia americană de presă Associated Press a concediat zeci de angajaţi, marţi, în cadrul unui plan vizând reducerea cheltuielilor salariale pe plan mondial cu 10% pe parcursul anului curent, au anunţat surse sindicale.

16 afișări
Imaginea articolului Associated Press a concediat mai multe zeci de jurnalişti

Associated Press a concediat mai multe zeci de jurnalişti (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

News Media Guild (NMG), care monitorizează condiţiile de muncă a circa 1.300 de jurnalişti şi tehnicieni ai Associated Press (AP) în Statele Unite, a anunţat că nu este în măsură să furnizeze date exacte privind numărul exact al persoanelor concediate.

Cu toate acestea, sindicatul a fost informat de către membrii săi că au avut loc peste 38 de concedieri în rândul angajaţilor, jurnaliştilor, editorilor, fotografilor şi asistenţilor. În plus, alte 20 de posturi au fost suprimate la sediul AP din New York şi opt la sediul din Porto Rico.

Potrivit blogului Media Decoder al New York Times, majoritatea reducerilor de personal au fost disponibilizări voluntare, AP luând şi decizia de a suspenda angajările.

"Este o zi tristă pentru colegii noştri din AP şi oamenii care contează pe munca lor de informare", a declarat preşedintele sindicatului NMG, Tony Winton.

Purtătorul de cuvânt al AP, Paul Colford, a refuzat să confirme informaţia sindicatelor, însă a subliniat că directorul general al agenţiei a anunţat, în urmă cu un an, un plan de reducere a costurilor cu 10% în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici