Băsescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca ţinând de incompetenţă

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că a dorit să prezinte grupurilor parlamentare proguvernamentale situaţia reală a crizei, pentru că unele grupuri media fac eforturi de a prezenta situaţia ca fiind legată de incompetenţa guvernanţilor.

652 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca ţinând de incompetenţă

Băsescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca ţinând de incompetenţă (ImagineŞ Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că a considerat ca fiind responsabilitatea lui de a informa corect despre situaţia reală a bugetului, dar şi de a anunţa, pe 6 mai, măsurile de reducere a cheltuielor bugetare convenite cu Guvernul şi cu Banca Naţională.

"Vreau să înţelegeţi foarte bine (...) că nu mi-a făcut deloc plăcere să anunţ pe data de 6 mai soluţiile de restructurare a cheltuielor cu aparatul bugetar, de reducere a salariilor, de reducere a plăţilor sociale, inclusiv a pensiilor. Dar este o chestiune de responsabilitate. Nu de multe ori te afli în situaţii în care trebuie să ai atitudini, poziţii împotriva cetăţenilor tăi, cel puţin aparent împotriva lor. Eu sunt într-o astfel de situaţie datorită crizei economice şi am considerat că este obligaţia mea să am o atitudine responsabilă", a afirmat el.

Preşedintele a menţionat că informat grupurile parlamentare proguvernamentale despre situaţia economică pentru a trece peste "efortul" pe care unele media le fac pentru a prezenta criza financiară ca pe o consecinţă a incompetenţei guvernanţilor actuali.

"Astăzi am informat grupurile care susţin Guvernul care este situaţia reală în care ne aflăm, dincolo de efortul formidabil pe care îl fac unele mijloace media de a dezinforma şi a trata criza ca o chestiune de incompetenţă a cuiva. Criza este o realitate la nivel european, nu doar în Romania, este în toate statele membre ale UE şi numele mai nou pe care eu îmi permit să îl dau este de criză a datoriilor suverane a statelor membre", a afirmat Băsescu.

El a menţionat că România, având o datorie publică mai mică decât a altor state membre ale Uniunii, are obligaţia de acţiona prin restructurarea cheltuielilor bugetare acum, pentru a-şi reduce dependenţa de împrumutul extern.

"România este într-o situaţie dificilă, dar nu mai dificilă decât a altor state. Dacă luăm măsurile care trebuie luate acum, avem şanse să valorificăm în favoarea nostră momentul în care creşterea economică va fi posibilă", a adăugat Băsescu.

Preşedintele nu a precizat la ce trusturi de presă se referă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici