BBC va suprima peste 1.000 de posturi din structura sa organizatorică

BBC va suprima peste 1.000 de posturi din structura sa organizatorică din cauza unei scăderi cu 150 milioane de lire sterline (211 milioane de euro) a veniturilor obţinute din abonamente, informează bbc.com.

91 afișări
Imaginea articolului BBC va suprima peste 1.000 de posturi din structura sa organizatorică

BBC va suprima peste 1.000 de posturi din structura sa organizatorică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Această reducere de posturi a fost cauzată de creşterea neaşteptată a numărului de familii britanice care au declarat pe propria răspundere că nu urmăresc programe de televiziune şi, ca urmare, nu trebuie să plătească un abondament la postul public de televiziune.

Multe dintre locurile de muncă suprimate vor proveni din departamentele de producţie şi întreţinere, iar structurile manageriale vor fi la rândul lor reorganizate.

Tony Hall, directorul general al BBC, spune că în acest fel radiodifuzorul public britanic va face o economie de doar 50 milioane de lire sterline (70 milioane de euro) pe an şi, din acest motiv, BBC va fi obligat să facă în viitor alte reduceri de personal.

El spune că BBC se îndreaptă spre o serie de "alegeri dificile", din cauza contextului financiar extrem de dur din prezent. Potrivit spuselor sale, peste 1 milion de familii britanice au renunţat la televizor faţă de numărul estimat al acestora în 2011, anul în care o altă serie de măsuri de reorganizare au fost implementate.

Tony Hall consideră, de asemenea, că BBC va avea nevoie să găsească surse suplimentare de finanţare.

CEO-ul principalului grup media britanic consideră că procesul decizional a devenit prea complicat în ultimii ani, prin introducerea unor noi servicii, şi va încerca o simplificare a acestui proces, prin reducerea numărului de factori de decizie.

Departamentele de producţie şi de suport, precum IT, Resurse Umane şi Inginerie, vor fi analizate cu mare atenţie, pentru a elimina riscul de dublare a unor atribuţii. Directorii de la BBC spun că vor avea în vedere şi posibilitatea fuzionării unor divizii din BBC şi a unora din extensia sa comercială, BBC Worldwide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici