BBC World Service desfiinţează alte 73 de posturi

BBC World Service, divizia comercială a radiodifuzorului public britanic, va desfiinţa încă 73 de posturi, măsură inclusă în planul de economisire a circa 52 de milioane de euro până în 2013.

130 afișări
Imaginea articolului BBC World Service desfiinţează alte 73 de posturi

BBC World Service desfiinţează alte 73 de posturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele 73 de posturi, 25 sunt de la serviciul în limba engleză, care îşi va reduce numărul de ore de emisie de la 18 la 14, în fiecare zi, de luni până vineri. Alte 44 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la serviciile în limbi străine ale World Service, în timp ce posturile libere nu vor mai fi scoase la concurs, informează BBC News Online.

Reprezentanţii BBC au declarat că publicul va continua să primească "cele mai bune programe", dar "cu mai puţine variaţii regionale".

BBC World Service a reuşit deja să facă economii în valoare de 36,8 milioane de euro, după ce, în 2010, s-a decis ca finanţarea acordată de Guvernul britanic să fie redusă considerabil. Din 2014, World Service va fi finanţat din taxa de licenţă, urmând ca 650 de alţi angajaţi să fie disponibilizaţi, pe parcursul a trei ani.

Pe de altă parte, numărul de documentare va fi redus de la patru pe săptămână la trei. Totuşi, oficialii BBC au declarat că această decizie nu va duce şi la reducerea locurilor de muncă.

Numărul de prezentatori ai World Service, serviciul în limba engleză, se va diminua şi o nouă echipă administrativă se va ocupa de gestiunea postului.

"Făcând aceste schimbări, reuşim să facem economiile care ne-au fost cerute şi, în acelaşi timp, le asigurăm ascultătorilor noştri cele mai bune programe. În timp ce ne pregătim să trecem la finanţarea din taxa de licenţă, vom putea demonstra că World Service, în pofida reducerii bugetului din ultimii ani, rămâne puternic, este mai eficient ca niciodată şi rămâne o forţă vitală în sofisticatul peisaj media de astăzi", a declarat Peter Horrocks, director al BBC Global News.

Pe de altă parte, reprezentanţii sindicatului angajaţilor consideră că disponibilizarea jurnaliştilor nu poate fi făcută decât sacrificând calitatea programelor.

"Desfiinţarea posturilor dedicate jurnaliştilor şi renunţarea la programe este un atac la această instituţie foarte îndrăgită, care se adresează ascultătorilor din întreaga lume", au declarat membrii National Union of Journalists.

BBC Global News este primul grup audiovizual public din lume. BBC a sărbătorit, în acest an, 80 de ani de prezenţă la nivel internaţional.

Grupul BBC are peste 22.000 de angajaţi, opt posturi de televiziune naţionale, 54 de posturi radiofonice, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici