"Brâncuşi e al meu": Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea pe 20 septembrie

O discuţie liberă despre Cuminţenia Pământului, în prezenţa Ministrului Culturii, Corina Şuteu, a artistului Dan Perjovschi, a scriitorului Radu Paraschivescu şi a Lidiei Bodea, director general al editurii Humanitas, va avea loc pe 20 septembrie, la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

528 afișări
Imaginea articolului "Brâncuşi e al meu": Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea pe 20 septembrie

"Brâncuşi e al meu": Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea pe 20 septembrie (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

La sfârşitul lunii septembrie se va putea trage o concluzie asupra ideii dacă un sentiment de apartenenţă se poate transforma în responsabilitate asumată pentru un bun cultural apreciat în întreaga lume, cel al lui Constantin Brâncuşi.

Marţi, 20 septembrie, la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o discuţie despre campania „Cuminţenia pământului“. La întâlnire vor participa Ministrul Culturii Corina Şuteu, artistul Dan Perjovschi, scriitorul Radu Paraschivescu şi directorul editurii Humanitas, Lidia Bodea. Va fi o ocazie de a afla mai multe informaţii şi de a susţine prin donaţie campania de subscripţie publică iniţiată de Ministerul Culturii.

Campania „Brâncuşi e al meu“ are ca scop strângerea sumei de şase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

„Cuminţenia pământului“ a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de „Sărutul“ şi„Rugăciunea“, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema „primelor sculpturi moderne din lume“.

Brâncuşi spunea despre operă: "Cuminţenia pământului...A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul... Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită...Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului - care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!“

Un procent de 10% din încasările pe care le va inregistra librăria Humanitas de la Cişmigiu pe durata evenimentului va fi direcţionat către campania de strângere de fonduri „Brâncuşi e al meu“.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook în limita celor 100 de locuri disponibile. Mai multe detallii, pe pagina de facebook https://www.facebook.com/events/341800226157762/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici