Bulandra îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Iurie Darie şi sprijinul faţă de Ducu Darie

Teatrul Bulandra din Capitală îşi exprimă, într-un comunicat remis MEDIAFAX, regretul faţă decesul lui Iurie Darie şi, totodată, sprijinul faţă de directorul instituţiei, regizorul Alexandru (Ducu) Darie, fiul actorului.

263 afișări
Imaginea articolului Bulandra îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Iurie Darie şi sprijinul faţă de Ducu Darie

Bulandra îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Iurie Darie şi sprijinul faţă de Ducu Darie

Sub titlul "Cu gândul şi sufletul alături de Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra", colectivul instituţiei îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Iurie Darie.

"Actorul Iurie Darie a murit. Avea 83 de ani şi a murit în seara zilei de vineri, 9 noiembrie 2012. A plecat, dar ne-a lăsat toate personajele pe care le-a întrupat atât de convingător, atât de bine, încât le-am iubit, le-am crezut şi le-am primit în timpul nostru personal, al fiecăruia. Le cunoaştem pe toate, ne adunăm şi vorbim despre ele. Pentru Ducu, însă, mai există un personaj în Iurie Darie, un personaj mult mai important şi mai mare, care nouă ne-a rămas necunoscut. Iar asta face ca uimirea lui, golul pe care-l resimte el, amintirile lui să fie diferite. Să fie altele. Să fie doar ale lui", se arată în document.

"Noi îi suntem alături, îi vom fi în jur, aşteptând să ne întâlnim în amintirile care ne-au rămas tuturor, dar mai ales lui, atât de frumoase, de adânci şi de întregi. Dumnezeu să-l odihnească!", mai scrie în acelaşi document.

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus sâmbătă în Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti în jurul orei 16.00.

Slujba de înmormântare va avea loc duminică, de la ora 14.00, la Cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici