Buşcu a cumpărat marca "Academia Caţavencu", pentru peste 1,6 milioane de euro

Doru Buşcu a declarat pentru MEDIAFAX că a cumpărat marca "Academia Caţavencu", pentru peste 1,6 milioane de euro, la licitaţia publică cu strigare organizată joi, începând cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA.

1435 afișări
Imaginea articolului Buşcu a cumpărat marca "Academia Caţavencu", pentru peste 1,6 milioane de euro

Buşcu a cumpărat marca "Academia Caţavencu", pentru peste 1,6 milioane de euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Doru Buşcu, director editorial Academia Caţavencu, şi jurnalista Sabina Fati s-au înscris la licitaţia publică cu strigare organizată joi, începând cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA, în care urma să fie licitată şi marca "Academia Caţavencu".

Doru Buşcu a declarat pentru MEDIAFAX că suma pe care trebuie să o achite în urma licitaţiei de joi depăşeşte posibilităţile financiare ale lui şi ale colegilor lui, fiind nevoit să găsească un partener.

"Suma depăşeşte posibilităţile mele şi ale membrilor fondatori (ai publicaţiei Academia Caţavencu, n.r.). Nu mă aşteptam să se ajungă aici. Trebuie să găsesc un partener", a spus Doru Buşcu.

El a precizat că o parte din suma de peste 1,6 milioane de euro, pentru care a cumpărat joi marca "Academia Caţavencu", reprezintă banii pe care îi are el şi colegii lui în urma tranzacţiei din anul 2007, când pachetul majoritar al grupului Caţavencu a fost preluat de Realitatea Media.

"Până joi, trebuie să depun suma de bani în contul Caţavencu SA. Când voi plăti banii, o să devin proprietarul mărcii «Academia Caţavencu»", a spus Buşcu.

Astfel, primul plan al lui Doru Buşcu legat de Academia Caţavencu este unul financiar. "Primul meu plan este unul financiar. Trebuie să achit suma de la licitaţie. Am şi alte planuri, pe care o să le pot anunţa apoi", a spus Buşcu.

Întrebat dacă îşi doreşte ca Academia Caţavencu să nu mai facă parte dintr-un trust de presă, Doru Buşcu a răspuns: "Este motivul pentru care am dorit să cumpăr marca".

Totodată, el a mai spus că echipa publicaţiei Academia Caţavencu va rămâne aceeaşi.

În ceea ce o priveşte pe Sabina Fati, care s-a înscris la licitaţia de joi pentru marca "Academia Caţavencu", Doru Buşcu a spus că Sabina Fati îl reprezenta de fapt pe Dan Adamescu (cel care controlează ziarul România Liberă, n.r.). Potrivit lui Buşcu, familia Adamescu ar fi dorit să închidă Academia Caţavencu.

Pe de altă parte, Doru Buşcu a spus că nu a cumpărat restul activelor societăţii Caţavencu SA scoase joi la licitaţie, respectiv: un apartament cu trei camere situat în în comuna Ştefăneştii de Jos, al cărui preţ de pornire a fost de 103.390 de euro, fără TVA, autoturisme - la preţul total de 190.122 de euro, fără TVA, şi obiecte de inventar constând în aparatură, birotică, mobilier - la preţul de 96.905 euro, fără TVA. Fiecare activ a fost scos la licitaţie separat.

Pe de altă parte, Ion Popescu, administratorul judiciar al societăţii Caţavencu SA, a declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul licitaţiei de joi au mai fost vândute trei autoturisme din cele scoase la vânzare. Două dintre acestea au fost adjudecate pentru circa 3.600 de lei fiecare, iar al treilea, pentru circa 6.900 de lei. Celelalte active ale societăţii Caţavencu SA, care nu şi-au găsit cumpărător joi, vor fi scoase din nou la licitaţie pe 3 iunie, iar în cazul în care nici atunci nu vor fi adjudecate, licitaţia va fi repetată pe 9 iunie, 16 iunie şi 23 iunie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

În termen de cinci zile lucrătoare, după ziua licitaţiei, suma cu care a fost cumpărată marca "Academia Caţavencu" trebuie plătită, a mai spus Popescu. În caz contrar, câştigătorul mărcii pierde garanţia de participare - 45.000 de euro -, iar licitaţia va fi reluată, a explicat Popescu.

Marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie cu un preţ de pornire de 149.322 de euro (fără TVA), potrivit anunţului de licitaţie publicat de lichidatorul societăţii Caţavencu SA, aflată în prezent în faliment.

Licitaţia publică competitivă cu strigare este organizată joi, începând cu ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar General Group Expert SRL.

Licitaţia vizează mai multe active ale societăţii Caţavencu SA, printre care şi marca "Academia Caţavencu".

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SPRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ului oficial al instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici