Cairo: 11 persoane vor fi judecate în cazul furtului unui tablou de Van Gogh

Un număr de 11 persoane, printre care un înalt responsabil din Ministerul egiptean al Culturii şi directoarea Muzeului Mahmoud Khalil, vor fi judecate pentru neglijenţă în cazul furtului, pe 21 august, al unui tablou aparţinând celebrului pictor Van Gogh, au declarat surse judiciare.

24 afișări
Imaginea articolului Cairo: 11 persoane vor fi judecate în cazul furtului unui tablou de Van Gogh

Cairo: 11 persoane vor fi judecate în cazul furtului unui tablou de Van Gogh (Imagine: www.cnn.com)

Mohsen Chaalane, responsabil pentru arte în cadrul Ministerului egiptean al Culturii, şi Rim Bahir, directoarea muzeului din Cairo, vor fi judecaţi, începând din 14 septembrie, după ce ancheta a arătat neglijenţă în securizarea muzeului.

De asemenea, vor fi judecaţi directorul adjunct al muzeului, un alt responsabil al ministerului şi şapte paznici.

Conform rezultatelor anchetei procurorului general, un singur paznic asigură, cel mai adesea, securitatea muzeului. De asemenea, ancheta a arătat faptul că, din cele 47 de camere de supraveghere instalate, 30 sunt stricate din 2006.

Muzeul Mahmoud Khalil din Cairo deţine una dintre cele mai importante colecţii de artă europeană a secolelor al XIX-lea şi al XX-lea din Orientul Mijlociu.

Tabloul de Vincent Van Gogh, în valoare de 50 de milioane de dolari, a fost furat din Cairo pe 21 august. Acelaşi tablou de Van Gogh a fost furat, tot din muzeul egiptean, în 1978, şi recuperat un deceniu mai târziu, în Kuweit.

Lucrarea, cu flori galbene şi roşii, măsoară 30x30 centimetri. Se crede că tabloul a fost pictat de Van Gogh în 1887, cu trei ani înainte ca acesta să se omoare prin împuşcare.

Muzeul Mahmoud Khalil, construit în anii '30 de politicianul căruia îi poartă numele, mai conţine lucrări de Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir şi Edgar Degas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici