CANNES 2015: Filmul "An", de Naomi Kawase, va deschide secţiunea Un Certain Regard

Lungmetrajul "An", regizat de cineasta japoneză Naomi Kawase, va fi proiectat în deschiderea secţiunii Un Certain Regard de la Festivalul de Film de la Cannes 2015, au anunţat joi organizatorii evenimentului.

115 afișări
Imaginea articolului CANNES 2015: Filmul "An", de Naomi Kawase, va deschide secţiunea Un Certain Regard

CANNES 2015: Filmul "An", de Naomi Kawase, va deschide secţiunea Un Certain Regard

Aşa cum au anunţat organizatorii într-o conferinţă de presă organizată pe 16 aprilie la Paris, Festivalul de la Cannes şi-a completat ulterior selecţia oficială cu următoarele filme:

În competiţie: "Chronic", de Michel Franco, şi "Valley of love", de Guillaume Nicloux

Secţiunea Un Certain Regard: "Alias Maria", de José Luis Rugeles Gracia, "Taklub", de Brillante Mendoza, "Lamb", de Yared Zeleke - acesta fiind primul film din Etiopia care a fost inclus în selecţia oficială de la Cannes -, "Cemetery of Splendour", de Apichatpong Weerasethakul, şi "An", de Naomi Kawase - care va deschide această secţiune de pe Croazetă.

Séance Spéciale: "Une Histoire de fou", de Robert Guédiguian

Séance de Minuit: "Love", de Gaspar Noé

În urma acestor completări anunţate de organizatori, secţiunea Un Certain Regard va cuprinde 19 filme.

Tot 19 filme va cuprinde şi competiţia oficială a festivalului.

Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, având loc în paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă în 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.

În acest an, secţiunea Un Certain Regard vor concura şi două lungmetraje regizate de cineaşti români - "Comoara", de Corneliu Porumboiu, şi "Un etaj mai jos", de Radu Muntean.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 13 - 24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini, iar cel al secţiunii Cinéfondation şi pentru scurtmetraje, de regizorul mauritan Abderrahmane Sissako.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici