CANNES 2015: Un film cu Adele Exarchopoulos şi Tahar Rahim va deschide secţiunea Semaine de la Critique

Filmul "Les Anarchistes", de cineastul francez Elie Wajeman şi avându-i în rolurile principale pe actriţa premiată cu Oscar Adele Exarchopoulos şi pe actorul premiat cu César Tahar Rahim, va deschide cea de-a 54-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de la Cannes 2015.

238 afișări
Imaginea articolului CANNES 2015: Un film cu Adele Exarchopoulos şi Tahar Rahim va deschide secţiunea Semaine de la Critique

CANNES 2015: Un film cu Adele Exarchopoulos şi Tahar Rahim va deschide secţiunea Semaine de la Critique

Filmele care vor concura în această secţiune au fost anunţate de Charles Tessons, delegatul general al secţiunii Semaine de la Critique, într-o conferinţă de presă organizată, luni, la Paris, informează hollywoodreporter.com.

O comedie despre aventurile unor copii de pe străzile din Paris, "La Vie en Grand", regizată de Mathieu Vadapied, va fi proiectată în închiderea secţiunii Semaine de la Critique din acest an.

Un număr de şapte lungmetraje au fost selectate în competiţia oficială a acestei secţiuni - "Dégradé", de Arab şi Tarzan Nasser, "Krisha", de Trey Edward Shults, "Mediterranea", de Jonas Carpignano, "The Wakhan Front/ Ni le ciel ni la terre", de Clément Cogitore, "Paulina/ La patota", de Santiago Mitre, "Sleeping Giant", de Andrew Cividino, "La tierra y la sombra/ Land and Shade", de César Augusto Acevedo. Cu excepţia peliculei "Paulina", al doilea lungmetraj al regizorului Santiago Mitre, toate celelalte pelicule selecţionate sunt lungmetraje de debut.

Filmele selectate în secţiunea Semaine de la Critique au fost alese din aproximativ 1.700 de propuneri.

Scurmetrajele din secţiunea Semaine de la Critique sunt deosebit de promiţătoare, prin "uimitoarea lor varietate de tonuri", a declarat Charles Tessons, iar unul dintre aceste filme este "Ramona", de Andrei Creţulescu.

Cele 10 scurmetraje selecţionate în acest an sunt: "Alles Wird Gut/ Everything Will Be Okay", de Patrick Vollrath, "Boys/ Pojkarna", de Isabella Carbonell, "Command Action", de João Paulo Miranda Maria, "La Fin du dragon/ The Dragon’s Demise", de Marina Diaby, "The Fox Exploits the Tiger’s Might", de Lucky Kuswandi, "Jeunesse des Loups-Garous/ Monsters Turn Into Lovers", de Yann Delattre, "Love Comes Later", de Sonejuhi Sinha, "Ramona", de Andrei Creţulescu, "Too Cool for School", de Kevin Philipps, "Varicella/ Chickenpox", de Fulvio Risuleo.

Două lungmetraje de debut vor fi proiectate în cadrul evenimentului Special Screenings - "Coin Locker Girl", de Han Jun-hee, şi "Les Deux Amis", de Louis Garrel.

Juriul secţiunii Semaine de la Critique este prezidat de actriţa şi regizoarea israeliană Ronit Elkabetz.

Semaine de la Critique este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1962 şi concentrată pe regizori aflaţi la început de carieră.

Cea de-a 54-a ediţie a prestigioasei secţiuni va avea loc în perioada 14 - 22 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici