Organele unei paciente a SCJU Sibiu vor salva mai multe vieţi omeneşti

Familia unei paciente în vârstă de 50 de ani a decis ca organele acesteia să fie recoltate pentru a ajuta la salvarea mai multor vieţi omeneşti. Femeia, internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost declarată în moarte cerebrală.

113 afișări
Imaginea articolului Organele unei paciente a SCJU Sibiu vor salva mai multe vieţi omeneşti

Organele unei paciente a SCJU Sibiu vor salva mai multe vieţi omeneşti

La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Intervenţia de recoltare a organelor – ficat, rinichi, cornee şi os – a fost realizată duminică.

Echipa de la Bucureşti a prelevat ţesut osos, medicii de la Iaşi au recoltat ficatul şi corneea, iar echipa de la Cluj a prelevat rinichii. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgenţă către centrele de transplant de care aparţin.

Pacienta în vârstă de 50 de ani a fost adusă în data de 21 aprilie 2024 în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu intubată şi ventilată mecanic, după asfixie mecanică. Din UPU, conform evaluării iniţiale, a fost preluată de Serviciul Neurologie şi, în timpul investigaţiilor, starea deja precară a acesteia s-a agravat, fiind preluată de urgenţă de Secţia Neurochirurgie în stare gravă, unde a fost operată în cursul aceleiaşi zile, din cauza unui hematom intracranian.

Prelevarea realizată duminică la SCJU Sibiu a fost prima din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
organe,
prelevare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici