CANNES 2016: Două scurtmetraje româneşti, în selecţia oficială

Scurtmetrajul "4:15 p.m. sfârşitul lumii", regizat de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga a fost selecţionat în competiţia oficială de scurmetraje la Festivalul de la Cannes 2016, în timp ce filmul "Toate fluviile curg în mare", regizat de Alexandru Badea intră în secţiunea Cinéfondation.

1373 afișări
Imaginea articolului CANNES 2016: Două scurtmetraje româneşti, în selecţia oficială

CANNES 2016: Două scurtmetraje româneşti, în selecţia oficială

Juriul secţiunilor de scurtmetraje şi Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes a anunţat lista filmelor ce vor intra în competiţie. În competiţia oficială pentru scurtmetraj a fost selecţionat "4:15 p.m. sfârşitul lumii", regizat de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, în timp ce în secţiunea Cinéfondation a fost ales filmul "Toate fluviile curg în mare" (UNATC "I.L. Caragiale"), regizat de Alexandru Badea.

Selecţia Cinéfondation include 15 filme de scurt şi mediumetraj produse în cadrul şcolilor de film din lumea întreagă. Trei dintre filmele din secţiunea Cinéfondation vor fi premiate la sfârşitul festivalului.

Trofeul "Palme d'or" pentru scurtmetraj, la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, va fi înmânat de preşedintele juriului de la secţiunile de scurtmetraj, regizoarea japoneză multipremiată la Cannes, Naomi Kawase, la ceremonia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Gala de decernare a premiilor se va desfăşura pe 22 mai.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, pe Croazetă.

Conferinţa de presă în care se vor anunţa filmele ce intră în competiţia oficială pentru trofeul Palme d'or, la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului, se va desfăşura joi, 14 aprilie.

În 2015, premiul Palme d'Or al Festivalului de la Cannes a fost câştigat de pelicula "Dheepan", a regizorului francez Jacques Audiard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici