Caravana filmelor TIFF aduce trei proiecţii în Piaţa Sfatului din Braşov

Caravana filmelor TIFF, care va cuprinde zece oraşe ale ţării, debutează la sfârşitul săptămânii la Braşov, în Piaţa Sfatului, unde cinefilii vor putea viziona în aer liber trei filme de succes, "Canibal", "Domnişoara Christina" şi "Sunt o babă comunistă".

253 afișări
Imaginea articolului Caravana filmelor TIFF aduce trei proiecţii în Piaţa Sfatului din Braşov

Caravana filmelor TIFF aduce trei proiecţii în Piaţa Sfatului din Braşov (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Organizată împreună cu festivalurile de film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de cinema din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului pelicule de succes din ţările UE şi non-UE, potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov.

Cea de-a cincea ediţie a Caravanei TIFF va avea loc în zece oraşe din România, prima oprire fiind în Braşov. Timp de trei zile, de vineri până duminică, de la ora 22.00, în Piaţa Sfatului, cinefilii vor avea ocazia să vadă trei dintre filmele de succes prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2014 de la Cluj-Napoca.

Astfel, vineri, va rula thrillerul "Canibal" (Spania), de Manuel Martín Cuenca. Filmul prezintă povestea lui Carlos, cel mai apreciat croitor din Granada, dar şi un ucigaş ce bântuie în umbre. Nu simte nicio remuşcare şi nicio vină, până când Nina apare în viaţa lui. Ea îl va face să înţeleagă adevărata natură a faptelor sale şi, pentru prima dată, bărbatul va simţi dragoste. Filmul a fost proiectat la festivalurile de la Toronto 2013, San Sebastian 2013, Zurich 2013, Torino 2013.

Sâmbătă, va fi prezentată producţia "Domnişoara Christina", un horror în regia lui Alexandru Maftei, ecranizare a cunoscutei nuvele omonime de Mircea Eliade. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina şi cea pământeană pentru Sanda, logodnica lui, tânărul Egor luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate.

Festivalul se va încheia duminică, cu "Sunt o babă comunistă", în regia lui Stere Gulea, ce prezintă povestea Emiliei, o sexagenară care trăieşte în linişte cu soţul ei, Ţucu, într-un orăşel de provincie. Cuplul primeşte un telefon din Canada: fiica lor Alice va veni în vizită împreună cu logodnicul ei american, Alan. Lucrurile nu pot sta mai bine pentru Emilia, care de-abia aşteaptă să se bucure de fericirea copiilor. Mai mult, Emilia, celebră în cartier pentru nostalgiile ei comuniste, este rugată să participe la un documentar despre giganticele serbări organizate în comunism cu ocazia zilei de 23 august.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici