Caravana Metropolis: "La grande bellezza" şi "Her", printre filmele europene proiectate în aer liber - VIDEO

Caravana Metropolis - Cinema în aer liber revine cu cele mai bune 15 filme europene şi de autor, printre care "La grande bellezza", "Closer to the Moon" şi "Her", care vor fi proiectate în 10 oraşe din România, în perioada 5 iunie - 14 septembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

124 afișări
Imaginea articolului Caravana Metropolis: "La grande bellezza" şi "Her", printre filmele europene proiectate în aer liber - VIDEO

Caravana Metropolis: "La grande bellezza" şi "Her", printre filmele europene proiectate în aer liber - VIDEO (Imagine: captură video)

Caravana Metropolis revine în 2014, după două sezoane în care a strâns peste 130.000 spectatori, în nouă oraşe din ţară. Evenimentul se va desfăşura în perioada 5 iunie - 14 septembrie, la Târgu-Mureş, Braşov, Hunedoara, Iaşi, Piatra-Neamţ, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti, în pieţe centrale şi parcuri.

Astfel, 15 filme vor fi proiectate de marţi până duminică, de la ora 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 de metri pătraţi şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit vizionarea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Caravana Metropolis urmăreşte facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber şi a ofertei de film, prin prezentarea unor producţii premiate la importante festivaluri internaţionale, precum cele de la Cannes şi Berlin, recompensate cu Oscar, Globul de Aur şi trofee ale Academiei de Film Europene, dar care nu se bucură de o atenţie deosebită în sistemul tradiţional de distribuţie, pelicule europene şi producţii independente care satisfac cele mai pretenţioase gusturi, dar şi pe cele ale necunoscătorilor.

Aşadar, cele 15 filme din selecţia oficială a Caravanei Metropolis care vor putea fi urmărite de publicul spectator anul acesta sunt sunt "Kon-Tiki", regizat de Joachim Ronning, "The Deep", regizat de Baltasar Kormakur, "Marea frumuseţe/ La grande bellezza", regizat de Paolo Sorrentino, "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", regizat de Wes Anderson, "Ea/ Her", regizat de Spike Jonze, "Borgman", regizat de Alex Van Warderdam, "Paradisul spulberat/ The Broken Circle Breakdown", regizat de Felix Van Groeningen, "Tante Hilda!", regizat de Jacques Remy Gerard, "Colivia aurită/ La cage dorée", regizat de Ruben Alves, "Inside Llewyn Davis", regizat de Joel şi Ethan Coen, "Casse-tête chinois/ Chinese Puzzle", regizat de Cedric Klapisch, "Aşa tată, aşa fiu/ Like Father, Like Son", regizat de Kore-EdaHirokazu, "Closer to the Moon", regizat de Nae Caranfil, "Domnişoara populară/ Populaire", regizat de Regis Roinsard, şi "Nono, o aventură în zig-zag/ Nono, het Zigzag Kind", regizat de Vincent Bal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici