Casa Albă a INTERZIS prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii media la o conferinţă de presă

Reprezentanţilor mai multor instituţii media, printre care BBC, CNN, New York Times, le-a fost interzisă participarea la o conferinţă de presă informală care a avut loc vineri la Casa Albă, la doar câteva ore după ce Donald Trump a atacat din nou presa într-un discurs.

1796 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a INTERZIS prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii media la o conferinţă de presă

Casa Albă a interzis prezenţa reprezentanţilor mai multor instituţii media la o conferinţă de presă (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Casa Albă nu a oferit niciun motiv pentru excluderea reprezentanţilor mai multor publicaţii şi televziuni de la conferinţa de presă susţinută de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a criticat din nou presa, vineri, subliniind că nu ar trebui să aibă dreptul de a cita surse aflate sub protecţia anonimatului.

"Jurnaliştii nu ar trebui să aibă dreptul de a folosi surse, cu excepţia cazurilor în care li se dau numele", a afirmat Donald Trump într-un discurs rostit la sediul Comitetului Conservator pentru Acţiune Politică (CPAC).

Donald Trump a subliniat că nu se referă la toate companiile media. "Este vorba doar de presa de ştiri false. Sunt împotriva oamenilor care inventează ştiri şi surse. Nu ar trebui să utilizeze surse decât dacă li se dau numele", a insistat preşedintele SUA.

La scurt timp după discursul preşedintelui, Spicer a invitat reprezentanţii anumitor instituţii media la o conferinţă de presă informală.

Printre instituţiile media invitate la această întrevedere informală s-au numărat ABC, Fox News, Breitbart News, Reuters şi Washington Times.

În semn de protest, reporterii de la Associated Press, USA Today şi revista Time au boicotat evenimentul.

Întrebat în legătură cu excluderea anumitor instituţii media, Spicer a declarat că a luat această decizie pentru "a lărgi rezerva" de reporteri.

Oficialul a mai avertizat că Preşedinţia va "contracara în mod agresiv relatările false" apărute în presă.

Pe lista instituţiilor excluse s-au mai numărat şi site-urile Politico, Buzzfeed, dar şi publicaţia Daily Mail.

Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă a transmis că protestează cu tărie faţă de modul în care Casa Albă a gestionat această situaţie. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici