Cel mai votat film din istoria Festivalului Anonimul, "Zero", în proiecţie specială la Noul Cinematograf al Regizorului Român - VIDEO

Cel mai votat film din istoria festivalului Anonimul, "Zero" de Pawel Borowski, va fi proiectat pe 16 iulie, de la ora 21.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din Bucureşti.

187 afișări
Imaginea articolului Cel mai votat film din istoria Festivalului Anonimul, "Zero", în proiecţie specială la Noul Cinematograf al Regizorului Român - VIDEO

Cel mai votat film din istoria Festivalului Anonimul, "Zero", în proiecţie specială la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Proiecţia anunţă ediţia aniversară a Festivalului Anonimul, care durează 10 zile (9 -18 august), tocmai pentru a marca cei 10 ani de Anonimul. Gala de deschidere a festivalului va avea loc pe 9 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Zero" a fost votat de publicul de la Sfântu Gheorghe drept câştigător al Trofeului Anonimul 2010, primind atunci cel mai mare număr de voturi obţinute de un film din competiţia de lungmetraj a festivalului. Filmul polonez urmăreşte o poveste despre dragoste şi ură, despre cei ce înşală şi cei ce sunt înşelaţi, despre violenţă şi sex şi secrete surprinzătoare ce sunt dezvăluite pe parcursul a 24 de ore cel puîin intrigante. "Zero" a fost proiectat la Anonimul în prezenţa regizorului Pawel Borowski.

În cei 9 ani, Festivalul Anonimul s-a bucurat de participarea unor nume sonore precum regizorii Peter Greenaway, Ken Loach, Krzysztof Zanussi, Nuri Bilge Ceylan, producătorii Marina Grasic ("Crash"- premiul Oscar 2006 pentru cel mai bun film), Emmanuel Benbihy (producătorul seriei "Cities of Love"- "Paris, je t’aime", "New York, I Love You"), Simon Moseley (producătorul filmului "Sleuth" şi al seriei TV "Wallander") şi Matthew Cooke (nominalizat în 2007 la premiile Oscar pentru cel mai bun film documentar, "Deliver Us from Evil").

Peste 4.000 de cinefili se întâlnesc în fiecare an la festival şi, din 2009, votează şi hotărăsc astfel câştigătorii Festivalului Anonimul atât pentru competiţia de scurtmetraj ficţiune şi animaţie, cât şi pentru competiţia de lungmetraj.

Nopţile de proiecţie debutează cu live performance-uri şi concerte, în anii trecuţi fiind prezentate în premieră la Anonimul proiecte precum "Songs for Andy Warhol’s Screen Tests"- Lucian Ban, Sorin Romanescu, Silent Strike şi Dan Basu, "Tarkovsky Redux - like spirit without a shadow" - Lucian Ban, Silent Strike, Dan Basu şi Mat Maneri, violist american nominalizat la Premiul Grammy pentru cel mai bun album de muzică alternativă în 2006 şi, respectiv, "ND Tango" - Marcelo Nisinman, Adrian Fioramonti, Winfried Holzenkamp şi Andu Dumitrescu (visual transcript). Concertele din cadrul ediţiilor trecute au fost susţinute, între alţii, de către Nightlosers, VUNK, Şuie Paparude, DJ Gojira.

Anonimul X se va desfăşura în perioada 9-18 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Consiliului Judeţean Tulcea, Institutului Cultural Român şi Televiziunii Române - coproducător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici