Cinematograful "Elvira Popescu" din Capitală prezintă câte un film documentar în fiecare joi

Cinematograful "Elvira Popescu" din Bucureşti, redeschis oficial în februarie anul trecut, va prezenta câte un film documentar în fiecare joi şi filme clasice în fiecare ultim weekend al lunii.

158 afișări
Imaginea articolului Cinematograful "Elvira Popescu" din Capitală prezintă câte un film documentar în fiecare joi

Cinematograful "Elvira Popescu" din Capitală prezintă câte un film documentar în fiecare joi (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"După renovarea completă de anul trecut, publicul poate de acum să se bucure de bogăţia şi diversitatea producţiilor cinematografice europene şi internaţionale într-un spaţiu călduros şi convivial. Pe lângă marile nume ale cinematografiei contemporane, vom prezenta şi tinere talente, cu filme inedite, mai puţin cunoscute publicului larg", se arată pe site-ul oficial al instituţiei.

Programul va fi articulat în jurul unor întâlniri cinematografice: un film documentar în fiecare joi, ultimul weekend din fiecare lună este dedicat filmelor clasice şi mai multe seri consacrate scurtmetrajelor.

Bineînţeles, cele mai importante festivaluri din anii trecuţi vor reveni la sala "Elvira Popescu" şi în 2013, cu noi ediţii ale Films de Cannes à Bucarest, Festivalului Filmului Francofon, Festivalului Filmului Francez, One World.

Sala "Elvira Popescu" a fost complet renovată după planurile cabinetului de arhitectură Lundi et Demi (câştigător al premiului Bienalei de Arhitectură de la Bucureşti din 2008 pentru cel mai bun design interior, scenografie şi spaţiu public). Cu o capacitate de 200 de locuri, sala este echipată cu un proiector 35 mm şi cu un videoproiector Barco-2k, care permite proiecţiile pe suport digital Blu-ray.

Deschisă în 1974, "Elvira Popescu" este una dintre puţinele săli de cinema istorice care încă funcţionează în Capitală şi este administrată de Institutul Francez din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici