Cioloş a dialogat cu protestatarii veniţi să îl susţină pe Vlad Alexandrescu

Un protest de susţinere a lui Vlad Alexandrescu, ce a stat sub semnul sloganului "Je suis Vlad", a avut loc, miercuri seară, la ora 19:00, în faţa Guvernului României, premierul Cioloş fiind prezent personal în mijlocul protestatarilor care i-au solicitat ca Alexandrescu să nu plece din funcţie.

2362 afișări
Imaginea articolului Cioloş a dialogat cu protestatarii veniţi să îl susţină pe Vlad Alexandrescu

Cioloş a dialogat cu protestatarii veniţi să îl susţină pe Vlad Alexandrescu

În faţă Palatului Victoria s-au adunat aproximativ 150 de persoane spunând că este vorba de un proteste spontan de susţinere a lui Vlad Alexandrescu. Oamenii au declarat că Vlad Alexandrescu nu trebuia să îşi dea demisia întrucât acesta a făcut tot posibilul în privinţa scandalului de la ONB.

Premierul Dacian Cioloş a fost prezent, miercuri seară, la protest, fiind surprins în mijlocul mulţimii. Dacian Cioloş a vorbit inclusiv cu cântăreţul şi activistul Tudor Chirilă, prezent la protest, care i-a transmis acestuia că Vlad Alexandrescu nu este vinovat pentru situaţia creată la Opera: „Nici Tiberiu soare nici Conta, nici George Călin, nici Dincă, urmărit de DNA, nu au dat explicaţii pentru incapacitatea lor de a gestiona situaţia. Nu este de competenţă Ministerului Culturii decât să numească directori, nu să rezolve aceste probleme.”, i-a transmis Tudor Chirilă lui Dacian Cioloş în mijlocului protestului.

În replică, prim-ministrul a declarat: „În continuare nu există o conducere stabilă care să poată lua măsuri acolo.”

Protestatarii care au militat ca Vlad Alexandrescu să rămână în funcţie au scandat: „Vlad rămâne!”.

Premierul Cioloş a stat în jur de cinci minute în mijlocul protestatarilor, fiindu-i destul de greu să dialogheze cu participanţii la acţiune.

Totodată, Dacian Cioloş a promis că joi se va face o nouă numire la Ministerul Culturii garantând că următorul ministru va continua reformele făcute de Vlad Alexandrescu la nivelul ministerului de resort, aşa cum i-a solicitat însuşi Alexandrescu în scrisoarea să deschisă adresată prim-ministrului.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu şi-a anunţat demisia miercuri, 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, după ce premierul Dacian Cioloş i-a cerut să renunţe la funcţie, decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Naţională Bucureşti.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a schimbat în ultimele săptămâni nu mai puţin de patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin. Călin a fost demis din nou de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB, care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui manager corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.

O sinteză a conflictului de la Opera Naţională Bucureşti în viziunea Departamentului Mediafax - Cultură cu părţile implicate în neînţelegeri, precum şi solicitările lor, poate fi accesată la link-urile: http://goo.gl/dU21Xj, http://goo.gl/gzNazR şi http://goo.gl/o25Vok.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici