Ciutacu sesizează CNA cu privire la "Naşul" în care a fost acuzat de legături cu fraţii Awdi

Jurnalistul Victor Ciutacu a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la emisiunea "Naşul", difuzată miercuri de B1 TV, în care Radu Moraru a insinuat că ar avea legături du fraţii Mehdi şi Hassan Awdi, cercetaţi pentru infracţiuni economice în privatizarea Rodipet.

125 afișări
Imaginea articolului Ciutacu sesizează CNA cu privire la "Naşul" în care a fost acuzat de legături cu fraţii Awdi

Ciutacu sesizează CNA cu privire la "Naşul" în care a fost acuzat de legături cu fraţii Awdi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Mă adresez din nou dumneavoastră şi colegilor dumneavoastră. Din păcate pentru mine, e a treia oară într-un an când sunt nevoit să o fac. Şi, de fiecare dată, o fac din acelaşi motiv. Cu riscul de a deveni redundant, vă semnalez că execuţia mea publică din emisiunea «Naşul», difuzată pe B1 TV şi moderată de domnul Radu Moraru, continuă. Ultimul episod din lungul şir s-a difuzat ieri, 23 iunie 2010, când domnul Moraru a insinuat că aş avea legături culpabile de natură economico-financiară cu fraţii Awdi, recent acuzaţi de DIICOT pentru infracţiuni economice în «cazul Rodipet»", se arată în sesizarea transmisă CNA de Victor Ciutacu, redactor-şef la Jurnalul Naţional..

"Spuneam de un alt băieţaş care a sărit ca ars azi şi care mai are un pic şi o să ceară direct execuţia emisiunii «Naşul». Este Ciutacu. Speriat şi nu am înţeles de ce era atât de speriat, probabil că ştia sau aflase că vor fi ridicaţi fraţii Audi, despre care DIICOT spune şi acest lucru e incriminat în documentele CSAT, spune DIICOT că fraţii Audi şi-au exercitat influenţa în mediul politic, mass-media şi în sectoarele economiei, caracteristici esenţiale care conferă putere şi autoritate crimei organizate.

S-a început urmărirea penală faţă de ei. Interesant e că aceşti oameni care au privatizat Rodipet la un moment dat au încercat să intre într-un consorţiu care urma să preia controlul asupra societăţii Ges SA. Şi asta scrie Gabriela Vrânceanu Firea, colega lui Ciutacu. Ges SA din Boldeşti, Scăieni. În consiliul de administraţie al lui Ges SA era şi domnul Victor Ciutacu, alături de alţi domni", a afirmat Radu Moraru, miercuri, în emisiunea "Naşul", unde invitat a fost Dan Andronic.

În emisiune au urmat discuţii despre Ges SA şi implicarea lui Victor Ciutacu în această firmă. "Acum îl rog pe Victor Ciutacu să ne povestească ce ştie el, că era în consiliul de administraţie acolo. Că el nu a vorbit niciodată despre lucrurile astea, nu a spus de exemplu ce au vrut să facă fraţii Awdi. Însă l-am văzut speriat, l-am văzut brusc luând apărarea diverşilor indivizi şi mai aveau un pic şi cereau... Deci Victoraş, spune tati, ce e cu fraţii Awdi? Ce ştii? Dacă ştii ceva cât erai în consiliul de administraţie al acestei societăţi care are de dat bani", a mai spus Radu Moraru..

În sesizarea transmisă CNA, Ciutacu face o serie de precizări, subliniind că nu i-a întâlnit niciodată pe fraţii Awdi.

"Fraţii Awdi nu au avut vreun reprezentant în Consiliul de Administratie al SC Ges SA în decursul mandatului meu (încheiat odată cu privatizarea societăţii şi descărcat anual de gestiune) şi, pe cale de consecinţă, nu există vreun document public financiar-contabil sau economic, care să conţină semnătura mea şi a oricăruia dintre ei sau oamenii lor. Activitatea lor de la Rodipet (instanţa va decide dacă infracţională sau nu) nu are nici o legătură, de nicio natură, cu activitatea mea la Ges SA", spune Ciutacu.

În aceeaşi emisiune, Radu Moraru spune că Ges are datorii de 9 milioane de dolari. "Câte datorii avea când erai administrator acolo. 9 milioane de dolari AVAS nu îi va recupera, deci nu vor ajunge la buget. Când aflăm şi ne povesteşti toată activitatea ta de la stat, cu Muşetescu, cu ceilalţi, putem să discutăm oricând despre presă. Până atunci iartă-mă, pe vremea când tu erai cu Muşetescu, AVAS şi în consiliul de la Ges, eu făceam emisiuni şi criticam puternic marile privatizări pe care voi le făceaţi acolo, pentru că sunt şi imagini în care tu apari cu acest om, când îi ţineai pixul cu care semna privatizări"

"Datoria Ges SA faţă de AVAS, menţionată incriminator de domnul Moraru, provine dintr-un credit pentru modernizare, cu garanţia statului, contractat de societatea comercială respectivă cu mult înaintea numirii mele în Consiliul de Administraţie, de la o bancă străină. Împrumutul nu a fost achitat integral şi, ulterior, prin decizie guvernamentală, a fost preluat, spre valorificare, de fosta AVAB (devenită AVAS prin comasarea cu APAPS, instituţia unde am lucrat eu), care astfel a devenit acţionar cu 99,99%. În timpul mandatului meu de administrator, până la privatizarea societăţii, datoriile Ges SA către stat au scăzut simţitor, lucru lesne verificabil din bilanţurile auditate şi depuse la Registrul Comerţului şi la APAPS", susţine Ciutacu.

În 14 octombrie 2009, Victor Ciutacu a dat în judecată societatea News Television SRL, care deţine B1 TV, şi pe Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la postul TV, cerând daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmaţiile "mincinoase" la adresa sa făcute în mai multe ediţii ale respectivului program.

În septembrie 2009, B1 TV a fost amendat în două rânduri, cu câte 10.000 de lei, din cauza acuzaţiilor lui Moraru la adresa lui Ciutacu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală faţă de nouă persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firmă de difuzare de presă, după ce aceasta a fost privatizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici