CNA a retras licenţa televiziunii AlphaTV Piteşti, deţinută de un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa audiovizuală a televiziunii Alpha TV din Piteşti, deţinută de societatea Studioul TVC SRL, care îl are ca asociat unic pe Ionuţ Adrian Eftime, un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

372 afișări
Imaginea articolului CNA a retras licenţa televiziunii AlphaTV Piteşti, deţinută de un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu

CNA a retras licenţa televiziunii AlphaTV Piteşti, deţinută de un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Licenţa Alpha TV a fost retrasă de CNA din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă pentru 90 de zile, în perioada 1 noiembrie 2013 -29 ianuarie 2014. Emisia nu a mai fost reluată după această perioadă.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Licenţa Alpha TV a fost deţinută de societatea Studioul TVC SRL, al cărei asociat unic este Ionuţ Adrian Eftime.

Ionuţ Adrian Eftime a fost trimis în judecată pentru delapidarea Petrom Service.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ionuţ Adrian Eftime este fiul unuia dintre angajaţii de bază ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ion Eftime, care, în calitate de fost administrator al televiziunii Realitatea TV, este, la rândul lui, anchetat pentru o evaziune de 6,2 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici