CNA: Postul Antena 1, amendat cu 10.000 de lei, pentru depăşirea duratelor de publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Antena 1, în timp ce postul Realitatea TV a fost somat public, pentru depăşirea duratelor legale de publicitate, în lunile noiembrie şi decembrie.

233 afișări
Imaginea articolului CNA: Postul Antena 1, amendat cu 10.000 de lei, pentru depăşirea duratelor de publicitate

CNA: Postul Antena 1, amendat cu 10.000 de lei, pentru depăşirea duratelor de publicitate

CNA a monitorizat, în lunile noiembrie şi decembrie, duratele inserţiilor de publicitate, în intervalul orar 18.00 - 23.00, difuzate de televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, OTV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1.

CNA a constatat depăşiri mai mari ale duratelor legale de publicitate la Antena 1 şi Realitatea TV.

Astfel, Antena 1 a depăşit spaţiul legal de publicitate în luna noiembrie, cu 3 minute şi 34 de secunde, şi în luna decembrie, cu 9 minute şi 40 de secunde.

Pe de altă parte, Realitatea TV a depăşit spaţiul legal de publicitate în luna noiembrie, cu 2 minute şi 36 de secunde, iar în luna decembrie, cu 2 minute şi 37 de secunde.

Potrivit art. 35, alin. 1 din Legea audiovizualului, "(1) Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".

Sancţiunile au fost aplicate la propunerea Narcisei Iorga, membru al CNA, fiind aprobate cu unanimitate de voturi.

Pe de altă parte, OTV (care nu mai are licenţă audiovizuală şi nu mai emite), B1 TV, Antena 3, Kanal D, TVR 1, Naţional TV, România TV şi Pro TV au înregistrat depăşiri nesemnificative ale spaţiului legal de publicitate în noiembrie şi decembrie, CNA considerând că nu se impune aplicarea unei sancţiuni. Totodată, Prima TV nu a avut deloc depăşiri ale spaţiului legal de publicitate în perioada monitorizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici