CNA va sesiza Poliţia cu privire la patru cablişti care retransmit televiziuni în mod ilegal

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de miercuri, să sesizeze Poliţia în privinţa a patru societăţi de cablu - SC Argirom Telecom SRL, SC TV Post SRL, SC Adcomlink SRL şi SC Nellynet SRL -, care retransmit în grilele lor posturi TV fără a avea avizul CNA.

625 afișări
Imaginea articolului CNA va sesiza Poliţia cu privire la patru cablişti care retransmit televiziuni în mod ilegal

CNA va sesiza Poliţia cu privire la patru cablişti care retransmit televiziuni în mod ilegal (Imagine: Shutterstock)

CNA a constatat că SC Argirom Telecom SRL transmite în localitatea Luncaviţa din judeţul Caraş Severin un număr de 27 de televiziuni fără a avea aviz de retransmisie de la Consiliu.

Astfel, CNA a decis să amendeze Argirom Telecom SRL cu 30.000 de lei şi să sesizeze Poliţia pentru că această societate nu are aviz de retransmisie de la CNA şi retransmite televiziuni în mod ilegal.

De asemenea, CNA a decis să amendeze cu 40.000 de lei societatea de cablu TV Post SRL, pentru că în localitatea Siret din judeţul Suceava retransmite un număr total de 66 de televiziuni, fără a avea aviz de retransmisie de la Consiliu. Şi în cazul acestei societăţi, CNA a decis să sesizeze Poliţia.

O altă societate de cablu amendată în şedinţa de miercuri a CNA este Adcomlink SRL. În acest caz, Consiliul a aplicat o amendă în cuantum de 10.000 de lei, pentru că retransmite fără a avea aviz 30 de programe în localitatea Coţofăneşti (judeţul Bacău). Şi în acest caz, CNA a decis să sesizeze Poliţia.

CNA a amendat cu 10.000 de lei şi societatea de cablu Nellynet SRL, pentru că retransmite fără a avea aviz un număr de 31 de televiziuni în societatea Certeju de Sus (judeţul Hunedoara). Totodată, Consiliul a decis să sesizeze şi Poliţia în cazul acestui cablist.

Tot în şedinţa de miercuri, pentru nerespectarea legislaţiei audiovizualului, CNA a amendat şi societatea de cablu Expert Net SRL din Olteniţa (cu 10.000 de lei), SC Mega Net Telekom SRL din Sibiu (cu 20.000 de lei) şi Lidas Prod SRL din Giurgiu, Cluj-Napoca şi Teleorman (cu 10.000 de lei).

Sancţiunile au fost aplicate în baza articolului 74, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu". Alineatul 3 din acelaşi articol prevede că "Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".

Pe de altă parte, în şedinţa de miercuri, televiziunea Focus TV din Zalău a fost amendată cu 30.000 de lei, pentru că nu a respectat serviciul de programe şi grila aprobată de CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici