"Concertul" de Radu Mihăileanu, la Festivalul "Etoiles et Toiles du Cinéma Européen", în Franţa - VIDEO

Filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, va fi prezentat la Festivalul "Etoiles et Toiles du Cinéma Européen", dedicat moştenirii cinematografice europene şi organizat de Consiliul Europei la Cinéma Odyssée din Strasbourg, în perioada 6 - 26 octombrie, informează organizatorii.

34 afișări
Imaginea articolului "Concertul" de Radu Mihăileanu, la Festivalul "Etoiles et Toiles du Cinéma Européen", în Franţa - VIDEO

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Aflat la cea de-a 11-a ediţie, festivalul de anul acesta include 10 lungmetraje, printre care şi un film pentru copii, realizate cu fonduri Eurimages - fondul de sprijinire a coproducţiei, distribuţiei şi exploatării de opere cinematografice europene, instituit de Consiliul Europei în 1988.

Alături de "Concertul", coproducţie Franţa/ România/ Italia/ Belgia, în cadrul festivalului vor mai fi proiectate:

Juriul va acorda două premii - unul pentru creaţie artistică şi celălalt pentru cea mai bună operă în domeniul drepturilor omului -, ce vor fi înmânate câştigătorilor la gala de închidere a festivalului, pe 26 octombrie, de preşedintele Eurimages, Jobst Plob.

Comedia dramatică "Concertul/ Le concert", care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei.

Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris.

Echipa filmului "Concertul" a primit două premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră. În plus, filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, a primit patru trofee Gopo, pentru cel mai bun montaj, cea mai bună muzică originală, cea mai bună scenografie şi cel mai bun machiaj şi coafură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici