Concurentul decedat în timpul filmărilor pentru emisiunea "Koh-Lanta" luase produse anabolizante

Autopsia lui Gérald Babin, concurentul decedat pe 22 martie în timpul filmărilor din Cambodgia pentru reality show-ul de televiziune "Koh-Lanta", a relevat prezenţa în sângele victimei a unor produse dopante.

203 afișări
Imaginea articolului Concurentul decedat în timpul filmărilor pentru emisiunea "Koh-Lanta" luase produse anabolizante

Gérald Babin (Imagine: lefigaro.fr)

Potrivit săptămânalului francez Le Point, Gérald Babin luase produse anabolizante înainte de prima probă din această emisiune-concurs, lupta cu odgonul, iar aceste produse i-au cauzat moartea, relatează lefigaro.fr.

Autopsia efectuată a dezvăluit astfel prezenţa în trupul victimei a unor produse dopante. Nicio sursă oficială nu a confirmat deocamdată această informaţie publicată de Le Point.

Géraldin Babin, în vârstă de 25 de ani, un tânăr cu un fizic sportiv, originar din Val de Marne, participa la cel de-al 16-lea sezon al acestui reality-show produs de postul TF1, în momentul în care a murit din cauza unui stop cardiac.

Pe 27 martie, Parchetul din Créteil a deschis o anchetă preliminară pentru "omucidere involuntară" cu scopul de a identifica cauzele decesului.

Autopsia lui Babin, prima victimă a unui reality-show din Franţa, al cărui trup neînsufleţit a fost repatriat joi, 28 martie, a avut loc vineri, pe 29 martie, la Institutul medico-legal din Paris.

Indiferent dacă Gérald Babin s-a dopat sau nu, misterul continuă să planeze asupra felului în care compania de producţie a show-ului TV a administrat această dramă. Mai mulţi martori care au preferat să îşi păstreze anonimatul au acuzat compania de neglijenţă. La această acuzaţie, ALP, compania care produce emisiunea "Koh-Lanta", a reacţionat depunând la rândul ei în justiţie o plângere pentru defăimare.

Luni, 1 aprilie, medicul emisiunii, Thierry Costa, în vârstă de 38 de ani, s-a sinucis în Cambodgia, denunţând într-o scrisoare de adio presiunea la care a fost supus şi acuzaţiile formulate împotriva sa de mass-media.

După decesul lui Gérald Babin, primul dintr-un program reality-show francez, postul TF1 a anunţat anularea întregului sezon 2013 al emisiunii "Koh-Lanta".

Combinaţie de reality-show şi aventură, emisiunea "Koh-Lanta" prezintă într-un singur format strategii, tehnici de supravieţuire şi întreceri sportive în diverse zone paradisiace de pe Glob, în care abundă apa limpede a oceanului, plaje cu nisip fin şi suprafeţe întinse de junglă.

Condiţiile precare de "supravieţuire" în care evoluează concurenţii fac parte din conceptul şi succesul emisiunii: foame, lipsa igienei, diverse privaţiuni.

"Koh-Lanta", versiunea franceză a formatului britanic "Survivor", adaptată în multe ţări, este una dintre emisiunile postului TF1 cu cele mai mari audienţe: precedentul sezon a realizat o cotă de audienţă de 29,9% şi a fost urmărită în medie de 7,4 milioane de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici