Medicul emisiunii TV "Koh-Lanta", anulată după decesul unui concurent, s-a sinucis

Medicul reality show-ului "Koh-Lanta", una dintre cele mai urmărite emisiuni de televiziune în Franţa, s-a sinucis luni în Cambodgia, lăsând în urmă o scrisoare în care spune că a fost "murdărit" de mass-media, după decesul unui concurent în timpul filmărilor, provocat de o criză cardiacă.

755 afișări
Imaginea articolului Medicul emisiunii TV "Koh-Lanta", anulată după decesul unui concurent, s-a sinucis

Thierry Costa (Imagine: ruedurire.fr)

"În aceste ultime zille numele meu a fost murdărit în mass-media. Acuzaţii şi presupuneri injuste au fost proferate la adresa mea", a scris medicul, în vârstă de 38 de ani, în acea scrisoare, dată publicităţii de compania Media Medic, pentru care lucra medicul şi care colaborează cu producătorii emisiunii "Koh-Lanta".

Sinuciderea medicului a fost anunţată de compania Adventure Line Productions (ALP) care produce reality show-ul "Koh-Lanta", versiunea franceză a formatului britanic "Survivor", difuzat în Franţa de postul TF1.

Unul dintre concurenţi, Gérald Babin, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 22 martie, în urma unei crize cardiace în prima zi de filmări pentru cel de-al 16-lea sezon al emisiunii, turnat pe insula Koh Rong din apropiere de oraşul Sihanoukville.

Autorităţile cambodgiene au clasat cazul, considerând că este vorba de o moarte naturală, însă o anchetă preliminară pentru "omucidere involuntară" a fost deschisă de justiţia franceză, cu scopul de a stabili cauza decesului.

În scrisoarea sa, medicul Thierry Costa spune că l-a tratat "pe Gérald într-o manieră respectabilă, ca pe un pacient, nu ca pe un concurent".

"Chiar dacă regret acest sfârşit nefericit, am acţionat conform jurământului lui Hipocrate şi am fost înconjurat de profesionişti veritabili", a adăugat el.

Potrivit ALP, Gérald Babin a acuzat o serie de crampe în timpul primei zile de filmări, după sosirea concurenţilor pe insulă. El a fost consultat de Thierry Costa care i-a oferit primul ajutor, înainte de a decide evacuarea sa de pe insulă şi trimiterea sa la un spital, unde acesta a murit.

Joia trecută, ALP a anunţat că intenţionează să depună o plângere în justiţie pentru defăimare după declaraţia unui martor care a preferat să îşi păstreze anonimatul, reluată pe larg de un site consacrat actualităţilor din mass-media, Arrêt sur Images, care punea "foarte clar sub semnul întrebării atitudinea echipei de producţie şi a medicului".

Administratorii site-ului Arrêt sur Images spun că au primit această mărturie de la un membru al echipei de producţie, prezent pe insulă în momentul decesului acelui concurent.

ALP consideră că acuzaţia anonimă reprezintă "o minciună odioasă".

Autopsia lui Gérald Babin nu a relevat nicio anomalie cardiacă sau vasculară, iar autorităţile franceze au cerut realizarea unor investigaţii medicale suplimentare.

După acel deces, primul dintr-un program reality-show francez, postul TF1 a anunţat anularea întregului sezon 2013 al emisiunii "Koh-Lanta".

Combinaţie de reality-show şi aventură, emisiunea "Koh-Lanta" prezintă într-un singur format strategii, tehnici de supravieţuire şi întreceri sportive în diverse zone paradisiace de pe Glob, în care abundă apa limpede a oceanului, plaje cu nisip fin şi suprafeţe întinse de junglă.

Condiţiile precare de "supravieţuire" în care evoluează concurenţii fac parte din conceptul şi succesul emisiunii: foame, lipsa igienei, diverse privaţiuni.

"Koh-Lanta", versiunea franceză a formatului britanic "Survivor", adaptată în multe ţări, este una dintre emisiunile postului TF1 cu cele mai mari audienţe: precedentul sezon a realizat o cotă de audienţă de 29,9% şi a fost urmărită în medie de 7,4 milioane de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici