Consiliul Concurenţei anunţă că analizează preluarea Prima TV de către Cristian Burci

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care SC Graffiti Red SRL - controlată de Cristian Burci - preia controlul asupra SC SBS Broadcasting Media SRL şi SC Prime Time Productions SRL, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

303 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei anunţă că analizează preluarea Prima TV de către Cristian Burci

Cristian Burci

Potrivit sursei citate, "companiile implicate în această operaţiune oferă servicii de reprezentare media, servicii de creaţie, producţie şi promovare publicitară, servicii de relaţii publice, servicii cercetare şi studii de piaţă, editare şi comercializare ziare şi reviste, editare şi comercializare cărţi, DVD-uri şi inserturi, comercializare spaţii publicitare, servicii tipografice pentru terţi, servicii de difuzare a canalelor de televiziune fără plată, servicii de publicitate realizate prin transmisii de televiziune".

S.C. SBS Broadcasting Media S.R.L deţine licenţa postului de televiziune Prima TV, spune Consiliul Concurenţei.

"Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceastǎ operaţiune de concentrare economicǎ urmeazǎ a fi luatǎ, conform prevederilor legale, în termen de cel mult 45 de zile de la data la care notificarea este consideratǎ efectivǎ", mai spune Consiliul Concurenţei.

Potrivit comunicatului, "Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la terţi (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate), în legǎturǎ cu aceastǎ concentrare economicǎ".

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise la Consiliul Concurenţei, precizează autoritatea de concurenţă.

Grupul german de media ProSiebenSat.1, acţionar al societăţii SBS Broadcasting Media SRL, a anunţat în data de 23 decembrie 2013 că a vândut Prima TV omului de afaceri român Cristian Burci, după cum informa la momentul respectiv broadbandtvnews.com.

Aceeaşi sursă preciza că ProSiebenSat.1 a vândut televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici