Crasnea (CRP): Dl. Frunda are gândiri umorale despre rostul presei, surprinzătoare la un om inteligent

Susţinerea "repetată" a ideii de Lege a presei şi a altor restricţii pentru jurnalişti de către senatorul UDMR Gyorgy Frunda denotă "gândiri umorale care, probabil, provin dintr-o neînţelegere a rostului presei, suprinzătoare la un om inteligent", a declarat, marţi, preşedintele CRP, Indira Crasnea.

115 afișări
Imaginea articolului Crasnea (CRP): Dl. Frunda are gândiri umorale despre rostul presei, surprinzătoare la un om inteligent

Crasnea (CRP): Dl. Frunda are gândiri umorale despre rostul presei, surprinzătoare la un om inteligent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Susţinerea repetată a ideii şi necesităţii unei Legi a presei şi a impunerii altor restricţii pentru jurnalişti denotă gândiri umorale din partea domnului senator, care, probabil, provin dintr-o neînţelegere a rostului presei, sau dintr-o înţelegere ciudată, surprinzătoare la un om inteligent. Ce exprimă acum domnul senator Frunda este în contradicţie neplăcută cu imaginea şi prezenţa sa de om «mobilat» intelectual, cu ştaif european şi cu multă experienţă politică", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Clubui Român de Presă.

Crasnea a mai spus că, "din păcate", preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat "riscă" să se înscrie în "clubul celor cu obsesii periodice despre presă".

"De altfel, expunerea periodică a unor astfel de obsesii este cultivată de la cel mai înalt nivel. Asemenea atitudini sunt alimentate de tot felul de «of»-uri personale, punctuale faţă de două-trei entităţi de presă sau de unii jurnalişti. Politicienii «X» sau «Y» pretind ziariştilor standarde aproape de ideal, uitând lejer să şi le impună şi lor, în prestaţiile de persoane publice", a mai declarat Indira Crasnea.

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a susţinut, marţi, că este necesară adoptarea în această legislatură a unei legi a presei care "să facă puţină ordine în acest domeniu, care uneori este prea liber şi provoacă prejudicii personale".

"În România este nevoie de o lege a presei, care să reglementeze o activitate care este foarte discutată, pentru că, dacă tot vom amâna de frica a ce scriu jurnalele, facem un lucru negativ", a fost de părere senatorul UDMR.

Potrivit senatorului Uniunii, Clubul Român de Presă dispune de nişte măsuri şi sancţiuni care se pot lua în cazul jurnaliştilor. "Dacă acolo ar fi fost nişte prevederi mai clare şi decizii uniforme nu credeţi că ar fi o autocurăţire a jurnalismului", a opinat Frunda.

De asemenea, senatorul UDMR s-a pronunţat, marţi, pentru suspendarea pentru o anumită perioadă a dreptului de a profesa pentru jurnalistul care, prin articolele sale, încalcă repetat, fundamental şi cu rea intenţie dreptul unui cetăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici