Cristian Tudor Popescu: Nici aceşti bani smulşi liber-profesioniştilor nu vor stopa degringolada

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că nici banii care urmează să fie smulşi liber-profesioniştilor - prin proiectul de ordonanţă de urgenţă al Guvernului care vizează creşterea impozitării drepturilor de autor - nu vor stopa degringolada actuală.

38 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: Nici aceşti bani smulşi liber-profesioniştilor nu vor stopa degringolada

Cristian Tudor Popescu: Nici aceşti bani smulşi liber-profesioniştilor nu vor stopa degringolada (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

"Este o acţiune care se înscrie în căutarea disperată de bani a unui Guvern lipsit de orice gândire economică tactică", a declarat Cristian Tudor Popescu.

"Sunt atacate cu predilecţie categoriile sociale care nu se pot grupa pentru proteste colective, aşa cum sunt liber-profesioniştii, dar nici aceşti bani care urmează a le fi smulşi liber-profesioniştilor nu vor stopa nicidecum degringolada şi atunci Guvernul se va năpusti şi asupra altor categorii sociale", a mai spus acesta.

Joi a fost supus dezbaterii publice un proiect de modificare şi completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal - care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011 şi să se aplice începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011 -, ce prevede că persoanele cu venituri din activităţi independente vor plăti contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, aproape dublu faţă de nivelul actual.

Astfel, contribuţia de asigurări sociale de stat (pensii) ar urma să crească de la 10% la 24,43%, contribuţia de asigurări sociale de sănătate de la 5% la 8,35%, iar cea la bugetul asigurărilor pentru şomaj, de la 0,5% la 0,78%.

Prin proiect se mai introduce o contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate de 0,85% şi o contribuţie de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15%-0,85%, diferenţiată în funcţie de clasa de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici