Cristina Trepcea, către Radu Moraru: Aţi minţit poporul cu televizorul anunţând lansarea 10 TV

Cristina Trepcea, membru al CNA, l-a acuzat pe Radu Moraru, project manager al 10 TV, că "a minţit poporul cu televizorul", grupul RCS&RDS împânzind Bucureştiul cu bannere pe care se anunţă lansarea televiziunii pe 10 decembrie, deşi postul nu are încă licenţă audiovizuală de la CNA.

354 afișări
Imaginea articolului Cristina Trepcea, către Radu Moraru: Aţi minţit poporul cu televizorul anunţând lansarea 10 TV

Cristina Trepcea, către Radu Moraru: Aţi minţit poporul cu televizorul anunţând lansarea 10 TV (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) analizează, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii RCS&RDS SA din Bucureşti de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV. La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie a RCS&RDS, formată din: Radu Moraru - project manager, Anghel Ban, Laurenţiu Stan, Adrian Bucă, Mihai Dinei şi Lucian Mihai.

În cadrul discuţiilor, Cristina Trepcea, membru al CNA, l-a întrebat la un moment dat pe Radu Moraru: "Sunteţi sigur că luaţi astăzi licenţa? E plin oraşul de bannere cum că lansaţi televiziunea pe 10 decembrie", a spus Cristina Trepcea. Ea a făcut referire la faptul că este necesară o licenţă audiovizuală de la CNA pentru a putea fi lansată o televiziune.

Radu Moraru a spus că anunţul lansării 10 TV pe 10 decembrie a fost o strategie, care a vizat şi atragerea unui investitor de anul acesta şi nu de anul viitor. "Noi am încercat să-l convingem că este bine să bage banii acum. După cum ştiţi de la lansarea altor produse media, durează între şase şi nouă luni lansarea unui program de televiziune generalistă. Cursa contra cronometru a pornit acum trei luni de zile. Sigur că au fost şi erori pe parcurs şi asta este o eroare pe care eu mi-o asum în numele grupului, pentru că nu s-a mişcat destul de repede", a spus Radu Moraru.

"Deci aţi minţit poporul cu televizorul", i-a spus Cristina Trepcea.

Radu Moraru a precizat că din 10 decembrie poate să fie difuzată şi o anumită grilă şi nu neapărat să se lanseze televiziunea 10 TV.

"Dacă nu aveţi licenţă, nu puteţi difuza nimic", a spus Trepcea, fapt care l-a făcut pe Radu Moraru să spună "Am încercat să convingem un investitor".

"Deci scopul scuză mijloacele. Este definiţia minciunii în cel mai curent sens al ei, în momentul ăsta. Ideea este că asta arată, cel puţin pentru mine, care este raportarea dumneavoastră la adevăr şi la lucrurile pe care le-aţi spus mai devreme", i-a mai spus Cristina Trepcea.

"Eu cred că sunteţi foarte dură cu noi", a spus Radu Moraru, precizând că "asemenea erori" există la lansarea unei televiziuni.

"Să zicem că tânăra noastră democraţie s-a maturizat între timp", a spus Cristina Trepcea.

Această afirmaţie l-a făcut pe Dan Grigore, un alt membru al CNA, să spună la rândul său: "Democraţia s-a maturizat, dar spectatorul s-a infantilizat", a spus Dan Grigore.

Explicaţiile lui Radu Moraru au continuat. El a precizat că, pe de altă parte, grupul RCS&RDS doreşte lansarea 10 TV pe 10 decembrie, ca să existe şi o semnificaţie. "Decembrie este o lună frumoasă pentru publicul telespectator", a spus Radu Moraru, precizând că lansarea televiziunii 10 TV în această lună este importantă şi pentru mecanismul de publicitate: "Încercăm să recuperăm o mică parte din investiţia pe care o face acest grup".

"Dacă le luaţi şi «10 pentru România colegilor», i-aţi ruinat", i-a spus, râzând, Cristina Trepcea lui Radu Moraru.

După ce Radu Moraru a ieşit din sala de şedinţe a CNA, şi Mihai Mălaimare, membru al Consiliului, a făcut referire la bannerele din Bucureşti care anunţă lansarea postului 10 TV pe 10 decembrie, deşi televiziunea nu are licenţă audiovizuală de la CNA. "Faptul că au intervenit pe piaţă cu bannerele alea este destul de neplăcut. Este un argument în plus că nu existăm în ochii lor", a spus Mihai Mălaimare.

Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă din 30 noiembrie, Radu Moraru a anunţat lansarea televiziunii generaliste 10 TV în 10 decembrie, precizând, la momentul respectiv, că i se pare o "formalitate" obţinerea unei licenţe audiovizuale prin satelit de la CNA.

"Mi se pare o formalitate, având în vedere proiectul. Structura acestei fundaţii este bine făcută. În ultima vreme am o relaţie foarte bună cu membrii CNA. Şi noi şi ei ştim că unul fără altul nu putem exista", a explicat, în 30 noiembrie, Radu Moraru.

Până în acest moment, CNA nu a luat o decizie cu privire la acordarea licenţei audiovizuale pentru televiziunea 10 TV. Şedinţa CNA este în desfăşurare în momentul difuzării acestei ştiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici