CRP şi AJR vor convoca Comisia Media, pentru analizarea cazului Roşca Stănescu - Chirieac - Macovei

Clubul Român de Presă (CRP) şi Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) au decis să convoace, joi, Comisia Media, organism comun de autoreglementare în materie de deontologie, pentru discutarea cazului Sorin Roşca Stănescu - Bogdan Chirieac - Cătălin Macovei, informează CRP.

43 afișări
Imaginea articolului CRP şi AJR vor convoca Comisia Media, pentru analizarea cazului Roşca Stănescu - Chirieac - Macovei

Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Mediafax Foto)

Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac sunt invitaţi să îşi exprime un punct de vedere în cadrul şedinţei sau să remită Comisiei Media o opinie scrisă.

De asemenea, Comisia Media solicită şi preşedintelui ANI, Cătălin Macovei, să-şi prezinte oficial poziţia faţă de cele semnalate în presă.

Şedinţa Comisiei Media se va desfăşura joi, 19 noiembrie, de la ora 11.00, la sediul Clubului Român de Presă.

Scandalul Roşca Stănescu - Macovei - Chirieac a apărut după ce un cotidian central a publicat, în două episoade, înregistrări ale unor discuţii între cei trei în timpul cărora Roşca Stănescu îi arăta lui Cătălin Macovei dovezi care atestă implicarea sa, ca martor, într-o înţelegere de împrumut între două persoane, cerându-i, pentru a nu le publica, informaţii din dosarele de la ANI ale unor lideri democrat-liberali.

Ziarul Curentul a publicat, în ediţia din 10 noiembrie, mai multe stenograme ale unor discuţii purtate de şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, cu ziariştii Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu. Cotidianul relatează că Macovei a fost supus unui şantaj legat de faptul că ar fi contractat un împrumut de 100.000 de euro şi că "ţinta încercării de şantaj" ar fi miniştrii PDL Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu, care ar avea conturi nedeclarate în străinătate.

Noi stenograme referitoare la întâlnirea Roşca Stănescu-Chirieac-Macovei au apărut, în 11 noiembrie, în presă, de această dată discuţiile având loc între preşedintele ANI şi jurnalistul Bogdan Chirieac, atât înaintea, cât şi după întrevederea cu Sorin Roşca Stănescu.

Potrivit cotidianului Curentul, într-o primă fază, Bogdan Chirieac îi spune lui Macovei că a vorbit în seara precedentă cu Roşca Stănescu, care ar fi declarat că are două înscrisuri, "chestii olografe", care i-ar fi fost date de o fostă secretară de la ANI. Tot Chirieac este cel care spune că, pentru a nu face publice documentele, Roşca Stănescu "vrea ceva la schimb", respectiv să se avanseze cu doarele lui Radu Berceanu şi Adriean Videanu.

Consiliul Naţional de Integritate (CNI), forul care veghează la buna funcţionare a ANI, se va întruni miercuri, 18 noiembrie, pe ordinea de zi a şedinţei figurând şi o informare a membrilor Consiliului de către preşedintele Agenţiei, Cătălin Macovei, pe tema recentului scandal Chireac-Roşca Stănescu.

"Am decis să convoc plenul CNI pentru o şedinţă în data de miercuri, 18 noiembrie. Pe ordinea de zi se află şi o informare pe care CNI o aştaptă de la preşedintele Agenţiei, una din teme urmând să fie şi cea legată de aspectele intens mediatizate de presa centrală în ultima perioadă", a declarat Nicu Marcu, preşedintele CNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici