DailyMail riscă un proces din cauza pozelor cu românca de zece ani care a născut

Daily Mail riscă un proces ce ar putea fi demarat de procuratura spaniolă după ce cotidianul britanic a publicat fotografii ale unor copii de zece şi, respectiv, treisprezece ani, de naţionalitate română, deveniţi părinţi, potrivit site-ului theolivepress.com.

63 afișări
Imaginea articolului DailyMail riscă un proces din cauza pozelor cu românca de zece ani care a născut

DailyMail riscă un proces din cauza pozelor cu românca de zece ani care a născut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa citată precizează că The Daily Mail ar putea fi acţionat în judecată de către procurorul general al Spaniei pentru publicarea unor fotografii a mamei, care este minoră.

Daily Mail a publicat o serie de fotografii cu fetiţa care la numai 10 ani a ajuns mamă, cu tatăl copilului, care are 13 ani, precum şi cu micuţul care s-a născut în urmă cu mai puţin de o lună.

Procuratura din Sevilia analizează oportunitatea de a acţiona în judecată publicaţia britanică, pentru expunerea prin fotografii a unor minori, precum şi pentru intrarea fără drept în viaţa intimă a minorei.

Potrivit sursei citate, Procuratura din Sevilia a transmis articolul ofensator la Madrid, procurorului general al Spaniei, pentru ca acesta să decidă dacă Spania poate acţiona de una singură pe cale legală sau dacă este nevoie de cooperare internaţională în acest caz.

În urmă cu o săptămână, María José Segarra, procurorul şef din Sevilia, a solicitat presei să înceteze publicarea fotografiilor cu casa familiei minorilor, din localitatea Lebrija, anunţând tot atunci că vor fi luate măsuri legale împotriva unui ziar spaniol din Cádiz, care ar fi publicat pentru prima oară fotografii ale copiilor.

Fetiţă româncă a născut un bebeluş sănătos, într-un spital din localitatea Jerez din Spania, însă detalii despre identitatea ei, a tatălui copilului şi despre sexul micuţului nu au fost făcute publice, informa The Reader.

Anunţul privind acest eveniment a fost făcut de către ministrul Egalităţii de Şanse, Micaela Navarro, din cadrul Guvernului Regional Andalusia.

Aceasta a spus că, în principiu, copilul va rămâne cu familia sa, însă serviciile locale de asistenţă socială au demarat o anchetă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii din Andalusia a emis un ordin pentru a proteja identitatea mamei şi a bebeluşului, refuzând să comenteze în privinţa sexului sau a greutăţii copilului. Reprezentanţii ministerului au confirmat, totuşi, că atât mama, cât şi copilul sunt bine.

Presa spaniolă a relatat că, potrivit unor surse, copilul s-a născut în 26 octombrie şi a avut 2,9 kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici