Debutanţii, marii câştigători ai galei International Emmy Awards 2010

Debutanţii s-au remarcat, luni seară, la New York, în cadrul celei de-a 38-a gale International Emmy Awards, nu mai puţin de cinci ţări obţinând victorii considerate "istorice" de editorii revistei Variety.

37 afișări
Imaginea articolului Debutanţii, marii câştigători ai galei International Emmy Awards 2010

Debutanţii, marii câştigători ai galei International Emmy Awards 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gala a avut loc la hotelul Hilton din New York şi a fost prezentată de actorul Jason Priestley.

Britanicul Simon Cowell, renumitul preşedinte al juriilor emisiunilor de televiziune "The X Factor" şi "American Idol", a fost recompensat cu International Emmy Founders Award. Premiul i-a fost înmânat de magnatul americano-australian Rupert Murdoch.

Actriţa britanică Helena Bonham-Carter, interpreta rolului Enid Blyton - celebra scriitoare britanică de romane pentru copii - în serialul "Enid", a fost desemnată cea mai bună actriţă.

Britanicul Bob Hoskins s-a impus în categoria de interpretare masculină, graţie rolului unui patron de bar din Manchester în serialul "The Street", desemnat, totodată, cel mai bun serial dramatic.

Cinci ţări au obţinut victorii considerate "istorice" de editorii revistei Variety. România a câştigat pentru prima oară un premiu Emmy, la categoria "Arts Programming", cu documentarul "Lumea văzută de Ion B.". La categoria "cel mai bun serial de comedie" s-a impus serialul "Traffic Light", o producţie israeliană.

La rândul ei, Coreea de Sud a primit primul ei premiu International Emmy la categoria "film documentar", graţie peliculei "Mom and the Red Bean Cake". Portugalia a intrat şi ea în istorie, triumfând la categoria "cea mai bună telenovelă" cu producţia "My Love". Argentina a câştigat pentru prima oară categoria "Non-Scripted Entertainment", după nouă nominalizări, graţie emisiunii TV "CQC" (Caiga Quien Caiga).

Documentarul "Lumea văzută de Ion B." este regizat de Alexander Nanau şi prezintă povestea lui Ion Bârlădeanu, care, de la o viaţă de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală - "Realpolitik" -, la o prestigioasă galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie.

Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. "Lumea văzută de Ion B." a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate, pe 17 decembrie 2009, la HBO România.

International Academy of Television Arts & Sciences este o organizaţie ce cuprinde entităţi media şi de divertisment din peste 50 de ţări. Organizaţia premiază excelenţa în programele de televiziune produse în afara Statelor Unite ale Americii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici