Disponibilizări la RFI

Conducerea Radio France Internationale (RFI) a anunţat, joi, că va iniţia un plan de modernizare a companiei, care prevede disponibilizarea a 206 din cei peste 1.000 de angajaţi ai postului şi posibila înfiinţare a altor 34 de locuri de muncă noi.

21 afișări
Imaginea articolului Disponibilizări la RFI

Disponibilizări la RFI

RFI se confruntă în prezent cu o scădere semnificativă a audienţelor, dar şi cu probleme de ordin financiar, înregistrând, în 2008, pierderi de nouă milioane de euro. În aceste circumstanţe, RFI va lansa un "plan global de modernizare", care prevede disponibilizarea a 206 angajaţi şi înfiinţarea altor 34 de posturi, după cum se arată într-un document oficial al RFI.

Astfel, reducerea netă din cadrul echipei RFI va fi de 172 de persoane, dintr-un total de 1.040 de angajaţi, potrivit declaraţiei lui Marc Thiébault, reprezentant CFDP (Cercle des délégués Permanents Français).

"Conducerea nu vorbeşte încă despre planul social, ci încearcă să limiteze cât de mult se poate numărul de concedieri şi vrea să propună un acord pentru a negocia condiţiile în care se vor face disponibilizările", a mai spus Thiébault.

Pe de altă parte, conducerea RFI a confirmat, joi, proiectul a şase posturi, cele în limbile germană, albaneză, poloneză, sârbo-croată, turcă şi lao, din cauza audienţelor foarte mici. RFI a dezminţit închiderea postului în limba rusă, precum şi a celui în limba persană.

"Cele şase posturi care vor fi închise nu mai corespund evoluţiei geopolitice. Vor fi realizate, în schimb, programe în limbile portugheză, engleză şi swahili, pentru a răspunde priorităţilor geopolitice", a explicat conducerea RFI.

În cadrul reformei audiovizualului francez, aflată în desfăşurare, RFI urmează să devină o filială a holdingului Audiovizualul extern francez, condus de Alain de Pouzilhac şi Christine Ockrent.

În prezent, grupul Radio France Internationale, din care face parte RFI România, numără 1.000 de colaboratori - dintre care 400 de jurnalişti - şi o reţea de 600 de corespondenţi în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici