Diverta: Piaţa de carte s-a redus cu 15% în 2010

Piaţa de carte din România a scăzut în 2010 cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, iar vânzările de carte străină s-au diminuat cu circa 25%, se arată într-un comunicat transmis de către Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al companiei Diverta, aflată în insolvenţă.

106 afișări
Imaginea articolului Diverta: Piaţa de carte s-a redus cu 15% în 2010

Diverta: Piaţa de carte s-a redus cu 15% în 2010 (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Valoarea medie a coşului de cumpărături a suferit, la rândul său, o scădere semnificativă", menţionează Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Potrivit casei de insolvenţă, Diverta şi-a redus în 2010 costurile operaţionale cu 35% prin renegocierea chiriilor, reducerea costurilor fixe şi mutarea headquarter-ului într-o clădire a companiei.

De asemenea, Diverta a închis 13 magazine şi a deschis două, în Sun Plaza Bucureşti şi Atrium Arad.

Lanţul de librării Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a cerut intrarea în insolvenţă la sfârşitul lunii mai 2010, în vederea reorganizării judi­ciare.

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane euro şi estimează pentru anul acesta cel puţin menţinerea volumului vânzărilor.

"Măsurile luate în 2010, precum şi stabilizarea pieţei, vor influenţa pozitiv evoluţia profitului operaţional în 2011. Diverta a întreprins acţiuni în toate sectoarele pentru maximizarea profitabilităţii şi pentru 2011 societatea îşi propune un profit operaţional pozitiv", a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

În prezent, reţeaua Diverta are 50 de magazine şi îşi propune să deschidă noi unităţi în acest an.

Potrivit casei de insolvenţă, planul de reorganizare al reţelei ar putea fi finalizat la începutul lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici