DNA verifică dacă Laura Georgescu a luat 5 laptopuri pentru CNA, de la cei pe care i-ar fi favorizat

DNA a conexat, la dosarul privind licenţa postului Giga TV, plângerea Lilianei Mincă în care aceasta o acuza pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, că a primit cinci laptopuri drept mită pentru instituţie, de la persoanele pe care le-ar fi favorizat prin prisma funcţiei sale.

235 afișări
Imaginea articolului DNA verifică dacă Laura Georgescu a luat 5 laptopuri pentru CNA, de la cei pe care i-ar fi favorizat

Laura Georgescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, în documentul prin care au început urmărirea penală faţă de Narcisa Iorga, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Laura Georgescu, că plângerea depusă recent pe numele acesteia din urmă de fosta şefă a Loteriei Române, Liliana Mincă, a fost conexată la un alt dosar, în care sunt vizate fapte de corupţie comise la nivelul CNA.

"Dosarul 475 din 2014 al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, s-a format, ca urmare a sesizării din oficiu ..... fiind semnalate posibile fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie în care ar fi implicaţi funcţionari ai statului, de la nivelul autorităţilor centrale de reglementare în domeniul audiovizualului, acţiunile acestora deservind interesele personale şi de afaceri, obiectivul fiind continuarea emiterii unor posturi de televiziune, deşi acestea nu îndeplinesc criteriile cerute de lege", se arată în documentul anchetatorilor.

Procurorii mai arată că, în paralel, a fost înregistrat şi denunţul făcut împotriva Laurei Georgescu, preşedinte al CNA, de mai mulţi membri ai Parlamentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. "În conţinutul denunţului se semnalează că în calitatea sa de preşedinte a CNA, Laura Georgescu «a pretins 5 laptopuri cu titlu de sponsorizare pentru instituţie, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu»", se arată în document.

Astfel, în 17 iulie, prin ordonanţă, s-a dispus reunirea dosarelor şi s-a continuat urmărirea penală pentru toate faptele semnalate. Astfel, Laura Georgescu este acum vizată şi pentru primirea unor laptopuri de la persoane pe care le-ar fi favorizat.

În dosarul privind intervenţiile pentru licenţa Giga TV, procurorii DNA i-au pus sub urmărire penală pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi Narcisa Iorga, membru CNA.

Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus plângerea în luna iulie, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici