Două galerii româneşti, la târgul de artă ARCOmadrid, în februarie

Galeriile româneşti Ivan Gallery, din Bucureşti, şi Plan B, din Cluj-Napoca, participă, în perioada 15 - 19 februarie, la ARCOmadrid, unul dintre cele mai importante târguri de artă din Europa, informează Institutul Cultural Român din capitala Spaniei.

249 afișări
Imaginea articolului Două galerii româneşti, la târgul de artă ARCOmadrid, în februarie

Două galerii româneşti, la târgul de artă ARCOmadrid, în februarie

Aceasta este pentru prima oară când România participă la unul dintre cele mai importante târguri de artă din lume, ARCOmadrid, aflat la cea de-a 31-a ediţie. Alături de târgurile similare de la Basel şi Maastricht, târgul de la Madrid este unul dintre cele mai dorite locuri de expunere şi de vânzare de artă contemporană. ICR Madrid susţine anul acesta participarea galeriilor Ivan Gallery şi Plan B, galerii selectate de curatorul Manuel Segade în secţiunea Opening, dedicată tinerelor galerii de artă din Europa.

A 31-a ediţie ARCOmadrid se desfăşoară în intervalul 15 - 19 februarie şi reuneşte aproximativ 200 de galerii şi 3.000 de artişti.

Alături de galerii renumite din Europa şi America, ARCOmadrid va prezenta o serie de galerii cu o experienţă mai mică de şapte ani selectate de curatorul Manuel Segade în cadrul secţiunii Opening, o selecţie de galerii olandeze realizată de curatorul Xander Karskens în secţiunea ARCO Focus The Netherlands, dar şi o zona dedicată artiştilor latino-americani, Solo Projects, care funcţionează ca o punte între America Latină şi Europa.

În plus, în cadrul AfterARCO, în Madrid, vor fi prezentate instalaţii în spaţii publice, concerte de muzică pop şi electronică, proiecţii video în pieţe, teatre sau sesiuni cu DJ.

Galeria Ivan va prezenta la ARCOmadrid lucrări ale artiştilor: Dragoş Bădiţă, Dan Măciucă, Mihai Olos, Cristian Opriş, Bartha Sandor şi Veres Szabolcs.

Plan B va prezenta lucrări ale artiştilor Adrian Ghenie, Ciprian Mureşan, Navid Nuur (artist olandez de origine iraniană) şi Şerban Savu. O expoziţie personală a artistului Navid Nuur este organizată la Centrul de Creaţie Contemporană Matadero Madrid, în cadrul secţiunii ARCO Focus The Netherlands, în perioada 20 ianuarie - 8 aprilie.

Ivan Gallery funcţionează din 2006, în Bucureşti, şi are în portofoliu tineri artişti români, precum Cristian Opriş, Victor Răcătău, Dan Măciucă şi Dragoş Bădiţă, dar şi artişti consacraţi precum Geta Brătescu sau Horia Bernea. Organizează 5 - 6 expoziţii pe an, dintre care una de debut, iar printre târgurile de artă la care a participat se numără Show Off Paris 2008, Preview Berlin 2008, ViennaFair 2009, 2010, 2011, Bienala de la Istanbul 2011 şi Zona Maco Mexico 2011.

Iniţiată de Mihai Pop şi Adrian Ghenie, galeria Plan B s-a deschis în septembrie 2005 la Cluj-Napoca şi funcţionează ca spaţiu de producţie pentru arta contemporană, dar şi ca spaţiu de cercetare pentru arta românească din ultimii 50 de ani. În 2007 organizează Pavilionul Românesc la a 52-a ediţie a Bienalei de la Veneţia, iar în septembrie 2008, Mihai Pop şi Mihaela Lutea deschid sediul de la Berlin. Pe lângă ARCOmadrid, în 2012, Galeria Plan B va participa la câteva dintre târgurile de artă contemporană semnificative din Europa şi America: Art Brussels (19 - 22 aprilie), Frieze New York (4 - 7 mai), Art Basel (14 - 17 iunie), Frieze London şi Fiac Paris (octombrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici