Un tablou de Van Gogh, care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, vândut cu 12 milioane de euro

Un tablou de Van Gogh, care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, a fost vândut cu 10,1 milioane de lire sterline (12 milioane de euro), la o licitaţie organizată, marţi, la Londra, de casa Christie's.

297 afișări
Imaginea articolului Un tablou de Van Gogh, care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, vândut cu 12 milioane de euro

Un tablou de Van Gogh, care a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, vândut cu 12 milioane de euro (Imagine:www.christies.com)

Tabloul "Vue de l'asile et de la Chapelle de Saint-Rémy" a fost achiziţionat la un preţ mult mai mare faţă de estimările specialiştilor, 7 milioane de lire sterline (8,3 milioane de euro).

În schimb, "Le Livre", o operă de tranziţie a pictorului cubist spaniol Juan Gris, a fost vândut cu 10,3 milioane de lire sterline (12,3 milioane de euro), cu mult sub estimarea de 18 milioane de lire sterline (21,5 milioane de euro).

Tabloul lui Van Gogh, realizat de celebrul pictor impresionist în 1890, cu un an înaintea morţii sale, a fost cumpărat în 1963 de tatăl actriţei Elizabeth Taylor. Actriţa, decedată în martie 2011 la vârsta de 79 de ani, a strâns de-a lungul vieţii sale o colecţie impresionantă de bijuterii, rochii haute couture şi opere de artă.

Cu ocazia unei licitaţii precedente, la care au fost vândute o parte din aceste bunuri ale actriţei, în decembrie 2011, la New York, organizatorii au obţinut suma totală de 156,8 milioane de dolari.

Vânzarea la licitaţie a operelor de artă care au aparţinut actriţei Liz Taylor, prin casa Christie's, se va încheia miercuri la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici