Duke Ellington Orchestra revine în România, pe 10 noiembrie. Cât costă biletele şi de unde le poţi cumpăra - VIDEO

Celebrul big band de jazz Duke Ellington Orchestra revine în România pe 10 noiembrie, într-un concert special care va avea loc la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii, Events.

393 afișări
Imaginea articolului Duke Ellington Orchestra revine în România, pe 10 noiembrie. Cât costă biletele şi de unde le poţi cumpăra - VIDEO

Duke Ellington Orchestra revine în România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sub bagheta lui Paul Mercer, nepotul marelui Duke, orchestra a preluat moştenirea muzicală a lui Ellington şi concertează de peste opt ani în formula actuală, pe toate continentele globului, ducând mai departe tradiţia "Ducelui". Concertul începe la ora 20.30, iar accesul este permis de la ora 19.30.

Cu peste 20.000 de reprezentaţii în întreaga lume, Duke Ellington Orchestra a cucerit inimile publicului iubitor de jazz şi aprecierea criticii muzicale din lumea întreagă. Înfiinţată în 1923, trupa şi-a primit numele de la întemeietorul său, celebrul pianist şi dirijor Duke Ellington, supranumit "ducele jazz-ului", câştigător a 13 premii Grammy. Formula actuală a orchestrei cuprinde 16 muzicieni, atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe conduse de Duke Ellington, toţi tehnicieni de excepţie. Repertoriul original elaborat va oferi audienţei ocazia de a admira abilităţile creative nelimitate ale interpreţilor.

Pe 10 noiembrie, publicul din Bucureşti va asista la o demonstraţie de jazz pur, un vintage Ellington formidabil, cu evergreen-uri precum "Take the A Train", "Satin Doll", "The Mooche", "Cotton Club Stomp", "Full Moon at Midnight".

Muzica lui Ellington a schimbat lumea. El o numea muzică americană mai degrabă decât jazz şi îi plăcea să-i descrie pe cei care l-au influenţat ca "dincolo de orice încadrare". Mai mult decât atât, a dărâmat importante bariere rasiale în societatea americană. Pionier al jazz-ului, "Ducele" şi-a adus o contribuţie definitorie la inaugurarea erei sale swing ("It Don't Mean A Thing", 1943).

Este de asemenea părintele a numeroase inovaţii în domeniul muzicii jazz: a utilizat vocea umană pe post de instrument muzical, lăsând cuvintele la o parte, punând accentul pe contrastul dintre notele înalte şi joase, folosind în mod frecvent tonalităţile de blues, într-un stil numit "jungle music". Este considerat întemeitorul acestui stil. Şi-a pus semnătura peste mai mult de 2.000 de cântece şi compoziţii: jazz, muzică religioasă, muzică clasică.

A compus coloana sonoră a patru filme şi a cântat alături de artişti ca John Coltrane, Louis Amstrong, Frank Sinatra şi Ella Fitzgerald.

Cea mai mare realizare a lui Duke Ellington este însăşi orchestra ce îi poartă cu mândrie numele. Trupa a debutat iniţial sub numele de The Washingtonians şi cuprinde astăzi instrumentişti de excepţie, printre care şi trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al jazz-ului. Duke Ellington Orchestra, aşa cum a fost numită ulterior, a devenit sub conducerea maestrului una dintre cele mai influente band-uri din istoria jazz-ului, atingându-şi vârful creativ în anii '40. Cu un jazz melodios, dinamic şi o orchestraţie impecabilă, Duke Ellington Orchestra promite, ca întotdeauna, un spectacol eclectic şi electrizant.

Biletele, la preţuri de 100 de lei, 140 de lei şi 180 de lei, pot fi achiziţionate începând de luni prin reţeaua Eventim, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti si Humanitas şi prin intermediul site-ului www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici