Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu

Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu, urmând să rămână în cadrul trustului de media ca realizator de emisiuni, a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea-Caţavencu.

182 afișări
Imaginea articolului Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu

Emil Hurezeanu a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Decizia a fost luată la solicitarea domnului Emil Hurezeanu, care va rămâne în cadrul trustului", a spus Sorin Freciu.

Astfel, Emil Hurezeanu îşi va continua activitatea la Realitatea TV, ca realizator de emisiuni şi participant la dezbaterile de politică internă şi externă.

Contactat de MEDIAFAX, Stelian Tănase, noul director general al Realitatea TV, a spus că nu are nicio legătură cu faptul că Emil Hurezeanu a renunţat la poziţia sa în cadrul grupului Realitatea-Caţavencu.

"Este o pierdere. Eu nu sunt implicat încă activ în funcţia mea. Am vorbit cu Emil Hurezeanu şi i-am explicat că îmi pare foarte rău", a declarat Stelian Tănase.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Emil Hurezeanu nu a putut fi contactat.

Emil Hurezeanu a fost numit în funcţia de preşedinte al Grupului Realitatea-Caţavencu în data de 1 februarie 2009, înlocuindu-l pe Sergiu Toader, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX la momentul respectiv.

Emil Hurezeanu s-a născut la 26 august 1955, la Sibiu. Hurezeanu este absolvent al Facultăţii de Drept din Cluj şi al Facultăţii de Ştiinţe Politice din Boston. Acesta a ocupat, în perioada 1976 - 1979, funcţia de redactor al revistei Echinox. În 1983, el s-a stabilit în Germania, devenind comentator politic la Radio Europa Liberă şi Deutsche Welle. După 1990, acesta revine în ţară, unde a colaborat cu Antena 1, Realitatea TV, Europa FM şi România liberă.

Grupul Realitatea-Caţavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Demisia lui Emil Hurezeanu a fost anunţată iniţial de jurnalistul Adelin Petrişor pe blogul lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici