Eric Schmidt: Google are nevoie de televiziune

Eric Schmidt, preşedinte executiv al Google, va susţine, vineri, un discurs la Edinburgh International Television Festival, fiind prima persoană din afara industriei TV care va face acest lucru.

189 afișări
Imaginea articolului Eric Schmidt: Google are nevoie de televiziune

Eric Schmidt, preşedinte executiv al Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse apropiate lui Schmidt, acesta va veni, în discursul său, cu un mesaj optimist pentru executivii din industria TV prezenţi la eveniment: "Google are nevoie de voi", informează Media Guardian.

Se estimează, de asemenea, că Schmidt le va spune delegaţilor că Google vrea să ajute industria TV, pentru un viitor mai bun. Un astfel de discurs ar însemna o schimbare semnificativă din partea Google, care a fost în conflict cu multe companii TV pentru încălcarea drepturilor de autor.

Ar fi surprinzător dacă Schmidt nu ar veni cu un discurs împăciuitor, dar apropiaţii Google susţin că este mai mult decât o strategie de moment. În pofida faptului că Google intenţionează să publice online hărţi care să cuprindă toate străzile din lume şi să digitalizeze toate cărţile, mulţi specialişti consideră că, de fapt, compania de internet resimte din ce în ce mai mult nevoia unor conţinuturi.

Chiar dacă Google are venituri anuale de circa 30 de miliarde şi o cotă de 85% pe piaţa mondială a motoarelor de căutare, compania are nevoie de conţinuturi convingătoare şi implicit de noi advertiseri.

În discursul său, Schmidt va pune accent pe faptul că televiziunile şi Google trebuie să colaboreze, pentru a genera mai multe profituri şi pentru a livra mai multe conţinuturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici