Euronews a lansat un serviciu de ştiri în limba ucraineană

Euronews a lansat un serviciu de ştiri în limba ucraineană, cu o durată de zece minute, difuzat de luni până vineri, pe televiziunea publică din Ucraina, iar din ianuarie 2010 va debuta şi un serviciu al postului, în limba turcă, a declarat pentru MEDIAFAX Lucian Sârb, director editorial Euronews.

28 afișări
Imaginea articolului Euronews a lansat un serviciu de ştiri în limba ucraineană

Euronews a lansat un serviciu de ştiri în ucraineană

Serviciul Euronews în limba ucraineană, disponibil din 16 noiembrie, pe postul public de televiziune din Ucraina, va fi completat în următoarele luni cu adaptări ale programelor de tip magazin "Reporter" şi "Interview".

Prin lansarea variantei în limba ucraineană, Euronews îşi diversifică oferta serviciilor reduse în alte limbi, serviciul de ştiri pentru Ucraina alăturându-se astfel celor în lituaniană, lansat în septembrie 2009, sârbă - lansat în 2008 şi română - disponibil din 2004.

În România, Euronews furnizează buletine de ştiri, difuzate în prezent pe posturile TVR 2 şi TVR Info, de luni până vineri. Potrivit lui Lucian Sârb, există discuţii pentru extinderea Euronews în limba română - lucru confirmat de altfel şi de Philippe Cayla, preşedintele Euronews, în 15 aprilie 2009, la Bucureşti - însă acest lucru nu va fi posibil anul viitor.

"Varianta în limba română rămâne în picioare pentru viitor. Există discuţii pentru difuzarea unor magazine Euronews, pe lângă ştirile Euronews difuzate deja pe TVR 2 şi TVR Info. Acum ne concentrăm pentru lansarea, la sfârşitul lunii ianuarie, a variantei în limba turcă a Euronews, difuzată 24 de ore din 24. Turcia este o piaţă foarte importantă pentru noi. Pentru serviciul în limba turcă am recrutat deja toată echipa de ziarişti, care este în prezent la un stagiu de pregătire în Franţa", a explicat Lucian Sârb, director editorial al Euronews.

El a mai spus că, în a doua parte a anului viitor, Euronews plănuieşte şi lansarea unui serviciu în limba persană, disponibil în ţări precum Iran şi Afganistan.

Euronews s-a lansat la 1 ianuarie 1993, ca primul canal de ştiri european multilingv. În prezent, postul difuzează program complet, simultan, în opt limbi - arabă, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă şi spaniolă - şi are ca principali competitori CNN şi BBC World.

Euronews este deţinut de un consorţiu de state europene dintre care acţionarii principali sunt Franţa, Elveţia, Italia şi Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici